2019. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az IKEA komolyan veszi a körkörös gazdaságot

A svéd bútoráruházlánc termékei 2030-tól kizárólag megújuló és újrahasznosított alapanyagokból készülnek majd.

Jelenleg az IKEA-termékek 60 százalékának alapjául szolgálnak megújuló anyagok. A cég újabb és újabb célokat tűz ki annak érdekében, hogy minél inkább fenntartható legyen – írja a Weforum alapján a Trade magazin.

A 49 országban 418 üzlettel rendelkező IKEA 2030-ra 80 százalékkal szeretné csökkenteni a környezetre gyakorolt káros hatását.

A nemzetközi áruházlánc fontos szerepet szán magának a fenntartható gazdaság megvalósításában, ezt számos kis és nagy ötletük példázza a bútorok újrahasznosítását megkönnyítő visszavásárlástól a szemétgyűjtő játékhajó megtervezéséig, a bútorbérlés rendszerének kidolgozásától a beporzóbarát kültéri kiállításig.

Fotó: pexels.com

A vállalat környezetbarát törekvései részeként mindemellett 2020-ra eltávolítja az egyszer használatos műanyagokat éttermeiből, 2025-re pedig 29 országban dobná piacra napenergiát hasznosító termékeit.

Neked ajánljuk
A Zara is a fenntarthatóság felé fordul Deloitte: tovább drágulhatnak a szén-dioxid-kvóták Egy árnyoldalak nélküli megoldás Portugáliából Le a lakkal! Így készül a vegyszermentes körömlakklemosó Kína napos oldala
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam