2019. december 16., Aletta, Etelka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még több benzinkúton lehet azonosítani az elveszett kutyákat

Újabb 21 MOL töltőállomással bővült az országos mikrochip-leolvasó hálózat, így hazánkban már 121 helyszínen kaphatnak gyors segítséget az elkóborolt kutyusok. Debrecenben például – első  magyar városként – már az összes MOL-kutat felszerelték a kutyák beazonosítására alkalmas eszközzel.

Vigyél Haza Alapítvánnyal a MOL 2018 májusában indította el az együttműködést, és kezdte el kihelyezni a töltőállomásokra az ingyenes mikrochip-leolvasókat. Az elkóborolt állat mikrochipjének adatai egyszerűen leolvashatók az eszközzel, az alapítvány önkéntes állatorvosai segítségével pedig a beazonosított kutya könnyen és gyorsan vissza tud kerülni gazdájához.

Fotó: mol.hu

Debrecenben idén áprilisban már mind a kilenc MOL-kutat felszerelték a hasznos eszközzel. A hivatalos átadón ott volt a MOL támogatottja, a kétszeres világbajnok teniszező, Babos Tímea is, aki négylábú kedvencével érkezett, és bemutatták, miként működik a mikrochip-leolvasó.

„Az idei évben a költségvetésben a Debreceni Közterületfelügyelet által fenntartott kutyamenhely felújítására 12,7 millió forintos plusz támogatást biztosít az önkormányzat, amelyből felújítják a kenneleket, a kifutót. Emellett a civil alapból a tavalyi évben 3 kutyás egyesületet is támogattunk, összesen 1,1 millió forint összegben” – mondta Papp László, Debrecen polgármestere az ünnepélyes átadón.

Tízből kilenc kutya vidéken csavarog el, ezért is örülünk neki, hogy Debrecenben az összes töltőállomásunkon elérhető mostantól a kutyák mikrochipjének beazonosítására szolgáló leolvasó.

Az összes töltőállomásunk kutyabarát is egyben, így ez a kezdeményezés igazán közel áll a szívünkhöz” – mondta Apáti-Tóth Kata, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója Debrecenben.

Fotó: mol.hu

Évente Debrecenben 400 kóbor kutya kerül menhelyekre, ezért nagy segítség, hogy mától minden debreceni MOL töltőállomáson működik kutyachip-leolvasó, így az elveszett vagy elkóborolt kedvencek gyorsan visszakerülhetnek a gazdikhoz.

A kijelölt chipleolvasó helyszínek megtalálhatók a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső mobilalkalmazásában.

Neked ajánljuk
Műanyag-újrahasznosító céget vásárolt a MOL Esztergomban is üzemelnek már a MOL elektromos töltői Különleges innovációkkal érkezik a CES januárban Eilat kitiltja a strandokról az eldobható csomagolásokat Svédországban a véradók SMS-t kapnak, amikor a vérük megmentette egy ember életét
Tovább a forrásra: mol.hu
Vissza
Hírfolyam