2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fiatalok a zöldbefektetések felé fordulnak

A legfiatalabbak befektetései már a fenntartható energiával, társadalom- és környezettudatosan működő vállalatok felé irányulnak – ezt a gazdasági és pénzügyi világ szereplőinek is figyelembe kell venniük, hiszen ők lesznek a jövő befektetői.

A Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Fenntarthatósági finanszírozási konstrukciók című szakmai fórumán hangsúlyozták: a befektetések egyre inkább meghatározó szempontja a környezeti és társadalmi fenntarthatósági működés, valamint a vállalat etikus irányítása, ezek a szempontok a fiatal generációk számára már a legfontosabbak – derül ki a Növekedés.hu beszámolójából.

Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatója a nyitóelőadásában hangsúlyozta:

A technológiai forradalom a pénzügyi rendszereket is átalakítja, a következő évek változásait a fenntarthatósághoz kapcsolódó kihívások is meghatározzák. 

A technológiai átalakulások közül kiemelte a hagyományos fizetést felváltó digitális megoldásokat, valamint a bankok hagyományos szerepeit megkérdőjelező technológiai cégek megjelenését. A változási folyamat felértékeli a zöldberuházásokat, a zöldenergiát, a zöld pénzügyi termékeket, és hamarosan fölvetheti azt a kérdést is, hogy mi tekinthető majd pénznek a következő évtizedekben – tette hozzá.

Fotó: shutterstock.com

A biztosítóknak is egyre inkább figyelniük kell az éghajlati változásokra, már csak azért is, mert több az áradás, az erdőtűz, a vihar, az aszály, ami – az emberi áldozatok mellett – egyre több anyagi kárt is jelent – hangsúlyozta a fenntarthatóság kapcsán  Pandurics Anett, a Posta Biztosító elnök-vezérigazgatója, a Magyar Biztosítók Szövetségének elnöke a szakmai fórumon.

Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: novekedes.hu
Vissza
Hírfolyam