2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntarthatóság útjára lépett az LG

Az LG Electronics Zero Carbon 2030 néven intenzív kibocsátáscsökkentő programot indított útjára, amellyel 12 év alatt világszinten nullára kívánja csökkenteni a tevékenységéből adódó nettó szén-dioxid-kibocsátást.

Fenntartható üzleti stratégiája részeként az LG arra törekszik, hogy különféle szén-dioxid-kibocsátás-csökkentő intézkedésekkel, valamint megújuló energiával kapcsolatos kezdeményezései révén 2030-ig 50 százalékkal csökkentse a globális tevékenységéből fakadó kibocsátást – írja a vállalat közleménye alapján a Világgazdaság.

Hosszú távú céljuk a teljes karbonsemlegesség, amelyet a kibocsátással egyenértékű ellentételezési kvótákkal kívánnak elérni.

A vállalat számos stratégiai kezdeményezés révén a 2017-es közel 2 millió tonnáról 2030 végére globálisan 960 ezer tonnára csökkenti a gyártás során kibocsátott szén-dioxid mennyiségét.

Az üvegházhatású gázok csökkentése érdekében az LG nagy hatékonyságú gyártóegységeit és technológiáit is fejleszti, hogy a termelőfolyamat minél kevesebb károsanyag-kibocsátással járjon Fotó: LG/flickr.com

A gyártó emellett úgynevezett tiszta fejlesztési mechanizmus (Clean Development Mechanism, CDM) projektekben vesz részt.

Ilyenkor a karbonlábnyom csökkentése érdekében kötelezettséget vállaló cégek saját tőkéjük és technológiájuk felhasználásával, tiszta beruházások támogatásával járulnak hozzá a fejlődő országok kibocsátáscsökkentéséhez.

Ezek a projektek rendkívül fontosak a CER-kvóták megszerzéséhez, amelyeket az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezménye alapján, alapos értékelési folyamatot követően kaphatnak meg a vállalatok. Az LG 2015-ben a háztartási készülékek gyártói közül elsőként szerzett CER-kvótákat, rendkívül energiahatékony háztartási gépei pedig úttörő szerephez juttatták a vállalatot a környezettudatosság terén.

Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam