2020. július 12., Dalma, Izabella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Díj a legzöldebb bankoknak

Első alkalommal vehették át az MNB Zöld Pénzügyek Díjakat az ökológiai lábnyom csökkentéséért legtöbbet tevő hitelintézeti, befektetési és biztosítási intézmények. A leginkább környezettudatos pénzügyi szolgáltatók egy éven át jogosultak a cím viselésére és a Zöld Pénzügyek Díj logó használatára. 

A számos pályázat közül a meghirdetett kategóriákban az OTP Bank, K&H Bank, a KÖBE, a Vertis, illetve a Gránit Bank bizonyult a legjobbnak.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) idén februárban hirdette meg Zöld Programját, amelynek keretében a piaci szereplők „zöldítésének” támogatására és a környezetvédelem ügyéért legtöbbet tett intézmények elismerésére létrehozta a Zöld Pénzügyek Díjat.

Matolcsy György jegybankelnök az ünnepélyes díjátadón az MNB fontos célkitűzésének nevezte a hosszú távú fenntartható gazdasági növekedés elősegítését. Hangsúlyozta, hogy „az ökológiai fenntarthatóság Magyarország versenyképességének kulcseleme, amelyhez zöld közgazdasági gondolkodásra és megfelelő pénzügyi termékekre is szükség van”.

Fotó: www.mnb.hu

2019-ben a Zöld Bank Díjat a K&H Bank Zrt. nyerte el, amely az egyik legfontosabb napenergia-finanszírozó bank, s környezetirányítási rendszere is kiemelkedő.

A Zöld Biztosító Díjat a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület kapta, elsősorban a zöld szempontok biztosítási termékeiben való fokozott érvényesülése miatt.

A Zöld Befektetési Szolgáltató Díjjal a Vertis Környezetvédelmi Pénzügyi Zrt. zöld tevékenységét ismerték el, amely – a klímabarát gazdaságra való átállás egyik kulcseszközének – a szén-dioxid-kibocsátási egységek kereskedési piacának európai szinten is meghatározó szereplője.

A Zöld Pénzügyi Innovátor Különdíjat a Gránit Bank Zrt. nyerte el, elsősorban a teljes körű digitális működéséért és a zöldenergia finanszírozásában betöltött szerepéért.

A pályázat összesített kategóriáját jelentő Zöld Pénzügyi Díjjal a bírálóbizottság az OTP Bank Nyrt.-t jutalmazta, amely a banki és befektetési szolgáltatásaiban egyaránt megjelenít zöld elemeket, s a fenntarthatósági szempontú kutatás, oktatás és szponzoráció területén is példaértékű szerepet tölt be.

Neked ajánljuk
A járvány tovább fokozta a fenntarthatósággal kapcsolatos elvárásokat Uniós forrás segíti a hazai ruhaipar kizöldülését Hangolódj mosogatószappannal a műanyagmentes júliusra Az Európai Bizottság elnökéhez fordult segítségért Áder János A kihalás szélén áll a makifélék csaknem egyharmada, az északi simabálna és a mezei hörcsög is
Tovább a forrásra: mnb.hu
Vissza
Hírfolyam