Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 3., Buda, Richárd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az IKEA nem fogy ki az ötletekből, ha a fenntarthatóságról van szó

Jövő évtől a vállalat termékei gyártásához kizárólag újrahasznosított poliésztert használ majd, emellett piacra dob egy új, a Földközi-tengerből kinyert műanyaghulladékból készülő kollekciót, és a büfékben alternatív, növényi alapú húsgolyóval is várja vásárlóit.

A MUSSELBLOMMA kollekció részben az óceánok felé tartó műanyag újrahasznosításával készül, első lépésként a Földközi-tengerből kinyert műanyagokat hasznosítja az IKEA – írja a vállalat közleménye alapján a hvg.hu.

Fotó: Lonely Whale/facebook.com

Egy másik új kollekció, a FÖRÄNDRING rizsszalmából készül: ezeket a termékeket az indiai rizstermesztés melléktermékéből, a rizs szárából készítik. Az általános gyakorlat szerint a rizs szárát a betakarítás után elégetik, a svéd lakberendezési cég azonban most hasznosítani fogja.

Fotó: IKEA Today/facebook.com

A cég kijön emellett egy olyan kollekcióval is, amely a napenergiát hasznosítja majd: a SAMMANLÄNKAD kollekció darabjai olyan otthon használatos lámpák lesznek, amelyek napelemmel működnek. 

A cég közleménye szerint emellett csatlakozott az Éghajlat és Tiszta Levegő Koalícióhoz (Climate and Clean Air Coalition) a növényi maradványégetés és a levegőszennyezés visszaszorítását célzó megoldások továbbfejlesztése érdekében.

(Az új termékek Magyarországon egyelőre sajnos nem lesznek elérhetők.)

Neked ajánljuk
Befektetések a változásba Egyre több vállalat lép a járvány leküzdéséért Vásároljuk és használjuk környezettudatosan a ruháinkat! Feltérképezték a német juhászkutya teljes genomját Legyen zöld a takarítás is!
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam