2021. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Alteo komolyan veszi a fenntarthatóságot

A pénzügyi eredmények mellett a fenntarthatóság terén elért sikereket is számba veszi a cég első integrált jelentése, amely így átfogó képet nyújt a vállalat működéséről, a legfőbb gazdasági mutatókon túl a társaság környezeti és társadalmi szerepvállalásának eredményeit is bemutatva.

Az impact investment egyik hazai képviselőjeként az Alteo a kezdetektől arra törekszik, hogy a pénzügyi eredményesség mellett környezetileg és társadalmilag is fenntartható, illetve felelős vállalatként működjön – írja a Napi.hu.

Ezért is döntött úgy a társaság, hogy a nemzetközi trendekhez igazodva az idei évben a pénzügyi eredményeit, valamint a fenntarthatóság területén kifejtett erőfeszítéseit egy integrált jelentés formájában teszi közzé.

A vállalat 2018-as éve a dinamikus növekedés, valamint a fenntartható fejlődésre való törekvés jegyében telt. Utóbbi terület egyik mérföldköve volt, hogy 2018 novemberében a vállalat üzembe helyezte az első saját kivitelezésű naperőművét Monoron.

Fotó: Alteo Energiaszolgáltató Nyrt./facebook.com

A hatékony és fenntartható üzemeltetést segítette továbbá, hogy az Alteo-csoport tulajdonában lévő erőművek (a vízerőműveket nem számítva) által felhasznált összes víz 15 százalékát visszaforgatott, illetve újrahasznált vízből sikerült fedezni a tavalyi évben.

A vállalat tevékenysége során arra törekszik, hogy a lehető legnagyobb mértékben hasznosíthassa a megújuló energiaforrásokat az energiamixén belül.

Ennek szellemében belevágott 2017-ben egy k+f-projekt keretében egy Közép-Kelet-Európában, illetve Magyarországon is egyedülálló akkumulátoros villamosenergia-tároló létesítmény fejlesztésébe. A projekt az időjárásfüggő szél- és naperőműveknek a vállalat portfóliójába, illetve a magyar villamosenergia-rendszerbe való integrációját segíti elő.*

Neked ajánljuk
A pandémiából tanulva zöldül az Epson Mit tehet a kreatív ipar a fenntarthatóságért – és mit tehet egy tematikus év egy bajban lévő iparágért? Az erdőktől a gardróbokig – új ösvényeken a fenntartható divat felé Szolárcserép vagy hagyományos napelem? Folytatódhat az afrikai nagy zöld fal építése
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam