2020. augusztus 3., Hermina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már a C&A-nál is a fenntarthatóság a divat

Tavaly több mint 100 ezer tonna szén-dioxidot és 1 milliárd köbméter vizet takarított meg a C&A ruhaipari óriás a fenntarthatóbb alapanyagok beszerzésének köszönhetően.

2018-ban a C&A fenntartható anyagokra vonatkozó globális stratégiájának eredményeként – amelynek célja a fenntarthatóbb pamut- és cellulózszálak beszerzése – 116 000 tonna szén-dioxid kibocsátását sikerült elkerülni, ami megegyezik 70 000 személygépkocsi éves szén-dioxid-kibocsátásával – írja a cég 2018-as globális fenntarthatósági jelentése alapján a Világgazdaság.

Emellett a C&A 1 milliárd köbméter vizet is megtakarított, ami 400 000 olimpiai méretű medence vízmennyiségének felel meg, teszik hozzá.

A jelentésből kiderült: a C&A a fenntarthatóbb nyersanyagoknak köszönhetően 2018-ban 12 százalékkal csökkentette globális szén-dioxid-lábnyomát. Jelenleg a cég által felvásárolt gyapot 71 százaléka már vagy organikus gyapot, vagy úgynevezett „Better Cotton”, magyarul jobb pamut, és az újrahasznosított anyagok is egyre nagyobb szerepet játszanak.

Európában a C&A 95 000 darab újrahasznosított pamutot és több mint 300 000 darab újrahasznosított poliésztert tartalmazó terméket értékesített, emelik ki Fotó: Rosemoon/Wikimedia Commons

„A kollekcióinkhoz felhasznált nyersanyagok fele fenntarthatóbb forrásból származik, így egyértelműen látható, hogy intézkedéseink hozzájárulnak a környezet védelméhez, javítják a kistermelők megélhetését, és megkönnyítik ügyfeleink számára a fenntarthatóbb döntések meghozatalát” – mondta Jeffrey Hogue, a C&A vezető fenntarthatósági tisztviselője.

A C&A továbbra is aktívan részt vett az úgynevezett „ACT” (Action, Collaboration, Transformation – Tett, Együttműködés, Átalakulás) kezdeményezésben, az Ellen MacArthur Alapítvánnyal és a „Fashion for Good” szervezettel közösen pedig a „körkörös gazdaság” szemlélet támogatására a ruházati iparágban, valamint a C&A Alapítvánnyal együttműködésben a rendszer- és iparágszintű változások előmozdítására a szociális és környezetvédelmi gyakorlatok tekintetében.

Neked ajánljuk
Pitypangabronccsal járná a fenntarthatóság útját a Continental Hol tart a zöldülésben a HP? Egyedülálló okosotthonok és irodaház épül Budaörsön Ehető vadon termő növények a tányéron Az őshonos emlősök negyede a kihalás szélére került Angliában
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam