2019. november 13., Szilvia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A bárányok sem hallgatnak a zöld csomagolóipar fejlődéséről

A Woolcool legújabb fejlesztésének hála különleges gyapjúcsomagolásaik már nem csak alapanyaguk miatt számítanak fenntarthatónak – egy körkörös modell kialakításával tovább csökkentették ökológiai lábnyomukat.

Az Egyesült Királyságban működő vállalkozás tíz éve foglalkozik az élelmiszer- és gyógyszeriparban használt szigetelt tasakok, dobozok és borítékok előállításával. Ugyanakkor éppen az alapanyag értékessége – a tiszta birkagyapjú természetessége és kedvező tulajdonságai – miatt tartották fontosnak, hogy megteremtsék a többszöri felhasználás feltételeit:

A Woolcool vásárlói mostantól a 7000 átvevőpont bármelyikén leadhatják feleslegessé vált csomagolóanyagaikat, amelyeket aztán a gyártó megtisztít, és újfent csomagolásként hasznosít.

A kezdeményezésről Josie Morris a Business Greennek nyilatkozva elmondta: bár izgalmas lehetőségnek tartja az újrahasznosítást, amikor a visszanyert alapanyagból valami teljesen új termék kerül előállításra, a csomagolóipar fenntarthatóvá válásának útját inkább az újrahasználatban látja. „Ha egy alapanyagot egy adott funkcióra többször fel tudunk használni, azzal elkerülhetjük az újonnan előállított alapanyagokból származó környezetterhelést.”

Fotó: WoolCool/facebook.com
Neked ajánljuk
A vászonszatyrokkal a környezetért és a társadalmi felzárkóztatásért Vállalatok a körforgásos gazdaságban – konferencia Az óceánokban lévő szemét tíz százaléka a halászatból származik Színpompás konfetti környezetkárosítás nélkül Még napokig nem tudják megfékezni a bozóttüzeket Ausztráliában
Tovább a forrásra: businessgreen.com
Vissza
Hírfolyam