2019. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Nestlénél a csokipapír már nem csak a nevében környezetbarát

A svájci Nestlé megteremtette a feltételeit annak, hogy a nagy tömegben előállított élelmiszerek gyors és higiénikus csomagolása műanyag felhasználása nélkül történjen.

A termékek eltarthatóságát és a gyártás sebességét korábban csak műanyagalapú csomagolásokkal tudták garantálni. A Yes! müzliszeletek az első papírba csomagolt Nestlé csokoládék, amelyek csomagolása kiválóan újrahasznosítható – írja a Sustainable Brands alapján az Origo.

Az olyan tömeges felhasználású termékeknél, amelyeket nagy sebességgel kell csomagolni, a papíralapú technológia megjelenése áttörést jelenthet, amellyel rengeteg egyszer használatos műanyagtól megszabadulhatunk – a nem lebomló műanyagszemét nagy része ugyanis csomagolóanyag.

Forrás: NestléUKI/youtube.com

„Ez az innováció sok kemény munka eredménye, a fejlesztői csapatunk kevesebb mint tíz hónap alatt fejlesztette ki a Yes! szeletek csomagolását. Ez hihetetlen eredmény, amire nagyon büszkék vagyunk” – nyilatkozta Jas Scott de Martinville, a Nestlé globális cukrászipari fejlesztőrészlegének vezetője a Packaging Newsnak.

A csomagoláshoz szükséges papírt fenntartható gazdaságokból szerzi be a cég, továbbá a használat után újra is hasznosítható.

Fotó: Nestlé/flickr.com

Jas Scott de Martinville elmondta, hogy folytatják a környezetvédelmi innovációkat a cégnél. A Nestlé többszintű környezetvédelmi és fenntarthatósági stratégiájának része, hogy 2025-ig az általuk gyártott termékek minden csomagolása újrahasznosítható legyen.

Neked ajánljuk
Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének A Henkel is a PET Kupa mellé állt 12 ezren szedik a szemetet az utak mentén Trópusi vihar pusztít Houstonban Kis képes lepkeház – Könyv és művészeti alkotás
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam