2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megújuló szelekkel a környezetbarát szállítás útján

A Lush már nem csak termékeinek alapanyagát és csomagolásait tervezi a környezetvédelem elveivel összhangban – a fuvarozás terén is újítanak, ráadásul egy igencsak ősi módszerhez nyúlnak vissza szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentése érdekében.

A friss, kézzel készült kozmetikumokat gyártó és forgalmazó Lush beszerzői csapata 2016-ban regeneratív megoldást keresett a samponkorongjaik tárolására – ekkor vették fel a kapcsolatot az Eco Intervention nevű portugál nonprofit szervezettel. A csoport az őshonos erdők védelmére és megőrzésére tanítja a helyi lakosokat; Cork Connections nevű cégük röviddel a megkeresés után már a Lush számára készített parafatégelyeket. A Lush minden eladott tégely után 5 euróval támogatja a helyi termelőket és az élővilág védelmét – írja a Glamour.

A Lush ugyanakkor arra is figyel, hogy termékeit a lehető legkisebb szén-dioxid-kibocsátással juttassa el vásárlóihoz. 

A vállalat legújabb szerzeménye egy hagyományos vitorlás hajó, mely Portugáliából Poole-ba szállítja a parafatégelyeket – négy hét alatt.

Úgy döntöttek, az egész termelési lánc – de főleg a szállítás – szén-dioxid-kibocsátását csökkentik. A cég 2018-ban kibérelt egy vitorláshajót, ami négy hét alatt egy tonna sót szállított Portugáliából Dorset megyébe. Ez a hagyományos módszer még mindig az egyik legfenntarthatóbb szállítási mód, ezért 2019-ben a Lush úgy döntött, újra kipróbálja.

Egy hajózási vállalat, amely komolyan veszi a kibocsátásmentességet Forrás: Tres Hombres Cargo Under Sail/youtube.com

Agnes Gendry, a Lush etikus beszerzési csapatának tagja így indokolta az alternatív szállítási módszerek használatát:  „Természetesen a gépesített szállítás sokkal gyorsabb, és logisztikai szempontból is könnyebb egy gépi meghajtású hajót használni. Viszont olyan korban élünk, amikor drasztikusan csökkentenünk kell a károsanyag-kibocsátásunkat. A következő tizenkét hónapban reményeink szerint még több hasonló szállítmányt fogadhatunk – és idővel üzleti gyakorlatunk részévé tehetjük a módszert.”

Neked ajánljuk
Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon Falusi fortély – Tavaszi vetés (videó) Az unió legnagyobb barna medvéjét lőhették ki orvul Romániában Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Bajba jutott színésztársainak segítene Molnár Gusztáv
Tovább a forrásra: glamour.hu
Vissza
Hírfolyam