2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A híres alma egyre zöldebb

Egyre felelősségteljesebb és tudatosabb hozzáállás tapasztalható a nagyvállalatok körében is: az amerikai techóriás, az Apple immár csak tiszta energiát használ.

Az Apple többféle megújuló energiaforrást használ, a szolárpanelek és a szélfarmok mellett olyan új eljárásokkal is kísérletezik, mint a biogáz üzemanyagcellák. De nem csak a saját létesítményeit látja el tiszta energiával, miután újabb kilenc beszállítója is elérte ezt, összesen már 23 beszállító felel meg a célnak – írja az Octogon.

Még kijjebb toljuk annak a határait, hogy mit lehet elérni a termékeinkhez szükséges anyagokkal – közölte Tim Cook, a cég CEO-ja. – „Új, előremutató forrásokat keresünk, mert tudjuk, hogy a jövőnk függ ettől.”

Az Apple adatközpontjai már 2014 óta száz százalékban tiszta energiával működnek, ugyanakkor a cég összes létesítményében 2011 óta 54 százalékkal csökkent az üvegházhatású gázok kibocsátása a zöldprojekteknek köszönhetően.

Szimbolikus szerepet játszik a folyamatban a vállalat új, cupertinói központja. Az Apple Park tetejét napelemek borítják, méghozzá olyan mennyiségben, hogy csúcsidőszakban a közüzemi hálózatba táplálja vissza az áramot Fotó: Drone World/youtube.com

A techszektor számos cégénél prioritást élveznek a fenntartható megoldások, a Google például 2007 óra karbonsemleges, és tavaly óta kizárólag megújuló energiaforrásokból működteti az intézményeit.

Neked ajánljuk
Nemzetközi zöld programot indít a Garnier Jelentős forrásokat mozgósít a fenntarthatóbb működés érdekében a Nespresso Dániában is szélerőművet épít az Apple Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam