2021. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A híres alma egyre zöldebb

Egyre felelősségteljesebb és tudatosabb hozzáállás tapasztalható a nagyvállalatok körében is: az amerikai techóriás, az Apple immár csak tiszta energiát használ.

Az Apple többféle megújuló energiaforrást használ, a szolárpanelek és a szélfarmok mellett olyan új eljárásokkal is kísérletezik, mint a biogáz üzemanyagcellák. De nem csak a saját létesítményeit látja el tiszta energiával, miután újabb kilenc beszállítója is elérte ezt, összesen már 23 beszállító felel meg a célnak – írja az Octogon.

Még kijjebb toljuk annak a határait, hogy mit lehet elérni a termékeinkhez szükséges anyagokkal – közölte Tim Cook, a cég CEO-ja. – „Új, előremutató forrásokat keresünk, mert tudjuk, hogy a jövőnk függ ettől.”

Az Apple adatközpontjai már 2014 óta száz százalékban tiszta energiával működnek, ugyanakkor a cég összes létesítményében 2011 óta 54 százalékkal csökkent az üvegházhatású gázok kibocsátása a zöldprojekteknek köszönhetően.

Szimbolikus szerepet játszik a folyamatban a vállalat új, cupertinói központja. Az Apple Park tetejét napelemek borítják, méghozzá olyan mennyiségben, hogy csúcsidőszakban a közüzemi hálózatba táplálja vissza az áramot Fotó: Drone World/youtube.com

A techszektor számos cégénél prioritást élveznek a fenntartható megoldások, a Google például 2007 óra karbonsemleges, és tavaly óta kizárólag megújuló energiaforrásokból működteti az intézményeit.

Neked ajánljuk
A klímavédelem nem drága, sőt: egyenesen lökést adhat a gazdaságnak Az acélipari óriás is elkötelezte magát a zöldülés mellett Először rendeznek oktatási konferenciát a fenntartható divatról Közép-Európában Itt van az ősz, itt van újra... (képgaléria) A biológiai sokféleség és az okos vízfelhasználás (videó)
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam