2020. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

5G-vel zöldítene a Huawei

A Huawei idén tizenegyedik alkalommal mutatta be az előző évre vonatkozó fenntarthatósági jelentését. A vállalat négy fő terület fejlesztésével csökkentené tevékenységének ökológiai hatását.

A jelentés kimutatta, hogy a vállalatnak 2018-ban sikerült 20 százalékkal az iparági átlag alá csökkentenie az 5G-állomások energiafogyasztását, amely a jelenlegi 4G-infrastruktúra energiaigényének alig egytizedét teszi ki, és ez várhatóan igaz lesz akkor is, mikor az ötödik generációs hálózatok elérik elődjük elterjedtségét – írja a Médiapiac.com.

Az 5G „energiatakarékossága” elsősorban a vállalat innovatív technológiai megoldásainak köszönhető.

A vállalat innovatív alapanyagai és algoritmusai hozzájárulnak az energiafeldolgozás fejlődéséhez, a biomimetikus hűtési megoldások pedig a hő megfelelő elosztásában segítenek. Így a kültéri használatra gyártott ötödik generációs bázisállomások sem igényelnek külön hűtési rendszert, ami jelentősen csökkenti az energiafogyasztást. 

Fotó: Kārlis Dambrāns/flickr.com

Az egyenlő esélyekért és az egészséges környezetért

A Huawei jelentése kimutatta, hogy ma közel kétmilliárd ember nem rendelkezik megbízható mobilszolgáltatással, a GSMA adatai szerint pedig közel négymilliárd ember internet hiányában nem vesz részt a globális kommunikációban. A Huawei célja, hogy TECH4ALL kezdeményezése révén minden felhasználó, háztartás és szervezet számára elérhetővé tegye a digitális technológia előnyeit. 

A Huawei fenntarthatósági stratégiájának további célja a környezetvédelem. A vállalat támogatja a tiszta, hatékony, alacsony szénfelhasználású és körkörös gazdasági modellt. A jelentésből kiderül, hogy a vállalat gyártási és egyéb tevékenységei során olyan innovatív megoldásokat alkalmaz, amelyek figyelembe veszik a termékek és szolgáltatások életciklusát, valamint csökkentik a gyárak energiafelhasználását.

Neked ajánljuk
Nemzetközi zöld programot indít a Garnier Jelentős forrásokat mozgósít a fenntarthatóbb működés érdekében a Nespresso Te milyen fogyasztó vagy? Brüsszeli vita az agrárium miatt a klímastratégia kapcsán Óriási delfinmentés történt Ausztráliától délre (videókkal)
Tovább a forrásra: mediapiac.com
Vissza
Hírfolyam