2020. február 18., Bernadett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás áll az 57. Közgazdász-vándorgyűlés középpontjában

A fenntarthatóság és a klímaváltozás okozta gazdasági, nemzetgazdasági és társadalmi kihívások adják a központi témáját az idén 125 éves Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) éves konferenciájának. 

Az 57. Közgazdász-vándorgyűlésre 800-900 szakembert vár 2019. szeptember 5. és 7. között a Nyíregyházi Egyetemre a Kárpát-medencéből és a visegrádi országokból az MKT – számolt be a Portfolio.

Idén a környezeti-társadalmi fenntarthatóság és a klímaváltozás elleni küzdelem témája köszön vissza a szeptember 5-i nyitó és a szeptember 7-i záró plenáris ülés, valamint a szeptember 6-i szekcióülések programjában és előadásaiban is.

A plenáris ülések előadói között megerősítette részvételét Áder János köztársasági elnök, Matolcsy György jegybankelnök, Varga Mihály pénzügyminiszter, Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Nagy István agárminiszter, Domokos László számvevőszéki elnök, valamint Bertrand Bonhomme, a Michelin Group fenntarthatóságért felelős globális igazgatója is.

A hét egész napos szekció több mint száz előadója olyan témákat jár majd körbe, mint az államháztartás és a bankrendszer fenntarthatósága; de szó esik majd többek között a munkaerőhiányról mint a versenyképességet hátráltató tényezőről; a klímaváltozás várható hatásairól az agrárágazatban; az EU-ban várható változásokról; innovációról, mesterséges intelligenciáról, robotizációról és a startupok számára kedvező üzleti környezet feltételeiről is.

Neked ajánljuk
A Generali a világ legfenntarthatóbb vállalatai között A homokra alapozott építőipar romokat hagy maga után A párizsi klímaegyezmény gazdasági szempontból is észszerű megállapodás Ne csak az átmenet, a finanszírozása is legyen igazságos Újra jó ügyért szólt a Queen
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam