2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sok kis lépés egy tudatosabb szállodaipar felé

Száműzi hotelszobáiból a minisamponokat és az egyéb utazó méretű piperecikkeket a brit InterContinental szállodacsoport (IHG) a tengereket szennyező műanyaghulladék csökkentése érdekében.

A teljes átállás a tervek szerint 2021-re zajlik le. A Holiday Inn és az InterContinental Hotels tulajdonosának keddi bejelentése szerint

csaknem 843 ezer szállodaszobában fogják normál méretűre cserélni a fürdőszobai toalettszereket a hulladéktermelés visszaszorítása érdekében.

2021-re belülről is zöldebb lesz Fotó: M.O. Stevens/Wikimedia Commons

A szállodacsoport vezérigazgatója, Keith Barr a „helyes irányba tett nagy lépésnek nevezte”, hogy világszerte több mint 5600 szállodában állnak át a nagyobb méretű samponokra, szappanokra és egyéb piperecikkekre, ami lehetővé teszi a cég számára, hogy jelentősen csökkentse a hulladéklábnyomát és a környezetre gyakorolt hatását.
Az IHG szállodáiban évente átlagosan 200 millió fürdőszobai piperecikk fogy el.

Neked ajánljuk
Több ezren tüntettek Glasgow-ban a zöldre mosás ellen Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését A nyugdíjba vonuló fúrótornyok nem végzik a szemétben Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Komolyabban kéne vennünk a tengeri műanyagszállítás kockázatait
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam