2020. július 14., Örs, Stella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ígéretes fejlemények: egy német élelmiszer-áruház is a hulladékmentesség útjára lépett

A Tegut német üzletlánc fuldai egységében a vásárlók összesen 144 termék megvásárlásához használhatják saját zacskóikat vagy az üzlet komposztálható papírzacskóit a műanyagszemét visszaszorítása érdekében.

Az üzletben a műanyagszemét termelése nélkül megvásárolható élelmiszerek listája meglehetősen hosszú: rizs, tészta, lencse, bab, dió és gabonafélék, valamint különféle reggeli gabonapelyhek, például zabliszt, kukoricapehely, tönköly- és kölespehely mellett olyan különleges, reformtáplálkozásban használt növények is ide tartoznak, mint például a quinoa, a kamut és az amaránt, mindez biominőségben – írja a vállalt közleménye alapján az Origo.

Már az első napokban is nagy vásárlói érdeklődést tapasztaltunk, és ezért ősszel új helyen, Heidelbergben is folytatjuk a csomagolásmentes értékesítést

– emelte ki Daniel Henkel, a cég értékesítési vezetője. 

A Tegut fuldai központja Fotó: Gerd Fahrenhorst/Wikimedia Commons

A környezet védelme érdekében egy ideje már a fenntarthatóan előállított és műanyag nélkül csomagolt kozmetikai termékek széles választéka is megtalálható a nagyobb Tegut drogériákban, így szilárd sampon, szilárd fogkrém, szilárd dezodor és szilárd borotvaszappan. Ezenkívül pamut törlőkendőket, fogkeféket is kaphatnak a vásárlók az üzletláncnál műanyag csomagolás nélkül.

Neked ajánljuk
Az ígéreteknek megfelelően eltűnt az egyszer használatos műanyag a Lidlből Zöldítés helyett a hatékonyság növelésére fókuszálnak a magyar cégek Angliában hőszigetelési programmal lábalnának ki a válságból Már javában zajlik a felkészülés az egyszer használatos műanyagok betiltására Adomány a kikindai idősek otthonának
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam