2019. augusztus 21., Hajna, Sámuel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kiderült a McDonald's „környezetbarát” papír szívószálairól, hogy nem újrahasznosíthatók

A gyorsétteremlánc a környezetre károsabb anyagúra cserélte le a műanyag szívószálakat. A helyettük használt papírból készülteket ugyanis nem lehet újrahasznosítani, mert ahhoz túl vastagok. A cég szóvivője szerint dolgoznak a megoldáson.

Elismerte a McDonald’s: a környezetbarátnak hirdetett papír szívószálakat nem lehet újrahasznosítani – írta meg a Telegraph. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a gyorsétteremlánc Nagy-Britanniában tavaly ősszel cserélte le a műanyag szívószálakat, mondván, sokkal környezetbarátabb megoldás a papír szívószál, de kiderült, a belső szabályzat szerint ezeket is az egyszerű hulladék közé kell dobni. A korábban használt műanyag szívószál bezzeg újrahasznosítható volt.

A cég szóvivője azt nyilatkozta:

az összetevői külön-külön újrahasznosíthatók, de az egész szívószál olyan vastag, hogy azt nem tudják feldolgozni a papírhulladékkal együtt.

Mint mondta, keresik a megoldást. A tavalyi váltás előtt egyébként azt is elárulták, hogy naponta 1,8 millió szívószálat használnak el a brit McDonald’sokban.

Neked ajánljuk
Ígéretes fejlemények: egy német élelmiszer-áruház is a hulladékmentesség útjára lépett Leszámolnak a műanyag palackokkal a San Franciscó-i reptéren Műanyaglábnyomunk csökkentése pár lépésben Ultrafast fashion: amikor már a fast fashion sem elég gyors Szeptembertől támogatás a naperőművekre
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam