2020. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Leszámolnak a műanyag palackokkal a San Franciscó-i reptéren

A hónap végén életbe lépő intézkedéssel évente négymillió műanyag palacktól szabadul meg a légikikötő. Aki ezentúl vizet akar inni, de nincs nála saját palack, annak újratölthető kulacsot kell vennie, amit 100 helyen ingyenesen megtölthet szűrt vízzel. Minden egyszer használatos műanyagot kiiktatnak, céljuk csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást és az energiafelhasználást.

Száműzték az egyszer használatos műanyag palackokat a San Franciscó-i Nemzetközi Reptérről. Az ország egyik legfontosabb repterének példa nélküli intézkedése augusztus 20-án lép életbe.

A változás érinti a reptéri éttermeket, kávézókat és az automatákat is Fotó: flickr.com/Min Jin

Azoknak az utazóknak, akiknek vízre van szükségük, újratölthető alumínium- vagy üvegkulacsot kell vásárolniuk, ha nem hoztak saját palackot. A repülőtér területén 100 palackutántöltő helyet alakítanak ki, ahol ingyen lehet szűrt vizet vételezni.

A San Franciscó-i önkormányzathoz tartozó repülőtér egy 2014-es rendeletet követ, amely megtiltja a műanyag palackok értékesítését a város tulajdonában lévő ingatlanokon. 

A műanyag csökkentése része a nagyobb tervnek, melynek célja a szén-dioxid-kibocsátás és az energiafelhasználás csökkentése és a hulladéklerakókra kerülő szemét nagy részének kiiktatása 2021-re

 – mondta Doug Yakel szóvivő.

A San Franciscó-i Nemzetközi Reptéren évente mintegy négymillió műanyag palackot értékesítenek. Eddig Dubajban és Indiában is bejelentettek hasonló intézkedéseket, de azokat még nem léptették életbe.

Neked ajánljuk
Zöldebbre cseréli kártyáit a Mastercard A „legzöldebb” alumíniumcsomagolást választotta a Hell 10 apróság, amivel megmentheted a Földet (videó) Mentőövet dob a MAKSZ az állásukat vesztett kreatív és kommunikációs szakemberek számára Színes hímzésekről köszön ránk a természet szépsége
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam