Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 7., Herman
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetbarát startupokkal is dolgozik az IKEA

Sok más nagyvállalathoz hasonlóan a svéd bútorgyártó is örömmel kihasználja a fiatal, innovatív vállalkozásokban rejlő potenciált. A novemberben indult felhívásra több mint 1100 pályázat érkezett be, összesen 62 országból. Az IKEA a nyár során lezajlott Demo Day keretében mutatta be ígéretes startupjait.

Az IKEA úgy írta ki a pályázatát, hogy nemcsak saját jövőképét akarja formálni az új, inkubált ötletek által, de három nagy kihívás megoldásában is partnereket keresett.

Fotó: shutterstock.com

Olyan vállalkozásokat vár, melyek terméke vagy szolgáltatása megfizethető sok ember számára, kapcsolatban áll az emberekkel, és hozzáférhető az egész világon,

továbbá pozitív hatást gyakorol a bolygóra, az emberekre és a társadalomra.

Az IKEA Bootcamp program startupjai közül ezekkel a  fenntartható vállalkozásokkal dolgozik együtt a jövőben:

Liquiproof LABS (Egyesült Királyság)

A Liquiproof LABS fenntartható tisztítási és ápolási megoldásokat kínál, hogy a textíliáink sokkal tovább maradjanak újszerűek és használhatók.

Flow Loop (Dánia)

A Flow Loop intelligens és fenntartható zuhanyozási megoldásokat kínál minden fürdőszobához, amellyel akár 70 százaléknyi víz (és 65 százalék energia) takarítható meg: újrahasznosítja és tisztítja a zuhanyvizet.

Freemi (Dánia)

A Freemi egy piactér, melynek célja sokkal kényelmesebbé tenni egy számunkra már feleslegessé vált termék eladását, mint kidobását. Az IKEA már teszteli, hogy a termékeknek második élettartamuk legyen anélkül, hogy hulladéklerakókba kerülnének.

GIAB (Svédország)

A GIAB az üzleti modellek és folyamatok fejlesztésén dolgozik, amelyek körforgásos gazdaságon alapulnak, és a hulladéknak tekinthető gazdasági szempontból értékes erőforrássá alakulnak. A GIAB és az IKEA a bútorok körforgásos és jövedelmező módon történő felújítását és az újrafelhasználás gyakorlati módszereit teszteli.

The Syrup Company (Dánia)

A Syrup a leggazdaságosabban felhasználható, természetes alapanyagokból készült, minőségi ökológiai minősítésű italokat készíti. Három egyedi ízt hoztak létre az IKEA-val közösen.

Kaffeform (Németország)

A Kaffeeform újrahasznosított kávéőrleményből és biopolimerekből állít elő termékeket.

Laesk (Dánia)

A Laesk nem szénsavval gyártja az üdítőitalokat, hanem erjesztéssel teszi őket izgalmassá. Az eredmény kevesebb cukor és zamatos ízek! Az IKEA-val egy házi brewing kiten dolgoznak, ami hamarosan lehet, hogy a polcokra kerül.

Neked ajánljuk
Gördülékeny átállás: zöldáramra váltanak a Bridgestone-gyárak Bankkártyák környezetbarát csavarral Kkv-knak fejleszt szélturbinákat egy magyar startup A felesleges felhalmozásnak a környezeti ára is nagy Több milliárd ember tartózkodási helyét árulja el a Google a járvány alatt
Tovább a forrásra: startuponline.hu
Vissza
Hírfolyam