2019. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magas hozamú állampapírral gyűjtene forrást a klímavédelemre a bajor CSU

Garantáltan évi 2 százalékos hozamot biztosító állampapír bevezetését javasolja a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez szükséges beruházások finanszírozására – írta a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap.

A kiemelkedő hozamot biztosító állampapír kettős célt szolgál, az éghajlat mellett a német állampolgárok negatív kamatokkal fenyegetett megtakarításainak „megmentését” is – számolt be a német lap alapján az MTI.

A tervek szerint az állampapír futamideje tíz év, a kibocsátó pedig az állami fejlesztési bank (KfW) lenne – mondta a lapnak Alexander Dobrindt, a kormánypárt szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőinek vezetője. A politikus hozzátette:

A „klímabarát technológiák” terjesztéséhez milliárdeurós nagyságrendű forrásra van szükség, „ezért garantáltan pozitív kamatokkal akarjuk ösztönözni és honorálni a klímavédelmet célzó állampolgári befektetéseket.”

Dobrindt szerint az államadósság finanszírozásának kedvező feltételei lehetőséget teremtenek a „klímavédelmi állampapír” bevezetésére, és az éghajlatváltozás elleni küzdelem ügyének lakossági támogatottsága alapján sikeres lehet a kezdeményezés. Az állampolgári megtakarításokat „megsemmisítő” negatív kamatok helyett „a klímavédelmi befektetéseket támogató pozitív kamatokra” van szükség –érvelt.

Neked ajánljuk
Csökkenti ökológiai lábnyomát a Budapest Bank Mikor csökkenhet az üzletemberek ökológiai lábnyoma? Az indián banántól a télálló citromig egy magyar gazda birtokán A Coca-Cola is papírpalackokkal kísérletezik Egyre több az illegális hulladék Pécsen
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam