2020. szeptember 30., Jeromos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntartható utakon az Audi

Az Audi beszállítói lánca egyre fenntarthatóbbá válik: az alumínium előállításával foglalkozó Hydro most fenntartható forrásból származó alumíniumot szállít a vállalatnak.

Ezt az alumíniumot az első tisztán elektromos Audi-modell akkumulátorházának elemeihez használják fel. Az anyagot a teljes gyártási láncon keresztül környezetbarát módon és társadalmilag elfogadott munkakörülmények között állítják elő és dolgozzák fel. Ezt erősítette meg az Aluminium Stewardship Initiative (ASI) által kiállított „felügyeleti lánc” tanúsítvány is –  írja az Autopro.hu.

Az Audi e-tron akkumulátorházánál felhasznált alumíniumlemezek így már igazoltan felelős módon készülnek a teljes gyártási láncon keresztül, a bauxit mint nyersanyag kibányászásától kezdve egészen az előállított végtermékig.

A gyártó és a beszállító fél is úgy tekint a fenntarthatóságra, mint vállalati stratégiájuk kiemelt céljára – közös törekvésük az alumínium használatából származó szén-dioxid-kibocsátás csökkentése. Az Audi célja, hogy 2025-re 30 százalékkal csökkentse a termékei teljes életciklusa során képződő szén-dioxid mennyiségét a 2015-ös értékekhez viszonyítva. 

Az Audi E-tron a 2018-as Párizsi Motorkiállításon Fotó: Alexander Migl/Wikimedia Commons

„Legkésőbb 2050-re teljesen szén-dioxid-semleges mobilitást akarunk kínálni ügyfeleinknek. Ahhoz, hogy ezt elérjük, szükségünk van egy fenntartható beszállítói láncra”

– nyilatkozta Bernd Martens, az Audi igazgatótanácsának a beszerzési és IT-területekért felelős tagja. A Hydro egyike az első alumíniumgyártóknak, amely olyan fenntartható forrásból származó alumíniumlemezeket kínál, amelyek megszerezték az ASI tanúsítványát is.

Neked ajánljuk
Németország is zöldkötvényt bocsátott ki Ambiciózus fenntarthatósági programot indított a Tommy Hilfiger Jelentős forrásokat mozgósít a fenntarthatóbb működés érdekében a Nespresso Már most mennyi minden viseli magán a változó klíma bélyegét! Tünékeny viaszszobrok késztetnek megállásra Floridában
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam