2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Henkel is a PET Kupa mellé állt

A Henkel Magyarország 3 millió forintot adományozott a PET Kupa kezdeményezésnek, amely önkénteseivel 10 tonna hulladékot gyűjtött össze a Tiszából.

„A Henkel Magyarországnál szilárd meggyőződésünk, hogy a műanyaghulladékok természetből történő eltávolítása és újrahasznosítása sürgető feladat, mely mellett mindenkinek el kellene köteleznie magát. Büszkék vagyunk, amiért partnereinkkel együtt sorozatban harmadszor vehettünk részt ezen a természetvédelmi
eseményen” – idézi dr. Fábián Ágnest, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját a Trade Magazin.

Az összegyűjtött hulladékmennyiség közel fele újrahasznosításra kerül, azaz visszakerül a gazdasági körforgásba. 

Fotó: Paradignow Images/PET kupa/facebook.com

A hulladékkezelés költségeihez a Henkel támogatása is hozzájárult. Mint fogalmaznak, „a gazdasági siker, a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás közötti egyensúly fenntartása évtizedek óta” vállalati kultúrájuk alappillére. Ennek megfelelően a Henkel globális fenntarthatósági stratégiájában a műanyag mint újrahasznosítható csomagolóanyag is kiemelt szerepet játszik:

Mára a Henkel termékek csomagolása több mint 80%-ban újrahasznosítható anyagokból készül.

Forrás: Henkel/youtube.com

2025-ig a Henkel termékek csomagolása 100%-ban újrahasznosítható, újrahasználható vagy komposztálható lesz (azon ragasztóanyagok kivételével, amelyekben a maradékok befolyásolhatják az újrafeldolgozhatóságot vagy szennyezhetik az újrahasznosítási folyamatot).

Jelenleg a Henkel fogyasztási cikkek csomagolásának közel 10 százaléka készül újrahasznosított műanyagból Európában, 2025-re ezt az arányt a vállalat 35%-ra emelné.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam