2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jól jövedelmeznek a zöldbefektetések

Egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek a befektetők arra, hogy portfóliójukban úgynevezett etikus eszközök is szerepeljenek.

Az utóbbi években dinamikusan megnőtt az etikus befektetések közé tartozó, úgynevezett zöldbefektetések népszerűsége a globális tőkepiacokon. Az ilyen termékekbe invesztálók számára az elérhető hozamok mellett az is elsődleges szempont, hogy a pénzükkel hozzájárulnak a környezeti kockázatok csökkentéséhez, a környezeti szempontból is fenntartható fejlődéshez, illetve a társadalmi célok eléréséhez – íja a Világgazdaság.

Zöldnek azokat a kötvényeket nevezzük, amelyek bevételéből kizá­rólag olyan zöldprojekteket finanszíroz­nak, amelyek az éghajlat vagy más környezeti tényezők fenntarthatóságát szolgálják.

Augusztus 19-én az Egyesült Államok 156 nagyvállalatának vezetői mérföldkőnek számító nyilatkozatot írtak alá: ebben kinyilvánították egyebek mellett azt, hogy a környezet értékeinek védelme mellett üzleti tevékenységük során felkarolják, illetve alkalmazzák a környezeti szempontból fenntartható megoldásokat.

Fotó: shutterstock.com

A tőkepiacokon már jó ideje növekszik azon tulajdonosok, hitelezők száma, akik a hagyományos befektetői szempontokon túl a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási felelősség (ESG) mértékét is a befektetések közötti választás egyik szempontjaként tartják számon.

Ennek a piaci szegmensnek a méretét és a bővülés ütemét jelzi, hogy két év alatt, 2018 elejére 34 százalékkal, 30 700 milliárd dollárra nőtt a fejlett piacokon az ESG-befektetések értéke.

A teljes cikk a Világgazdaság pénteki számában olvasható.

Neked ajánljuk
Németország is zöldkötvényt bocsátott ki Ambiciózus fenntarthatósági programot indított a Tommy Hilfiger Jelentős forrásokat mozgósít a fenntarthatóbb működés érdekében a Nespresso ENSZ-közgyűlés: Brazília kikéri magának, Kína elkötelezett a klímavédelem mellett Elindult az illegális hulladék felszámolására indított program kistelepülési szakasza
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam