Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 6., Bíborka, Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bevezetnék a sziesztát Németországban

A klímaváltozás miatt az elmúlt években Németországban is rendre dőltek meg a melegrekordok, a Német Szakszervezeti Szövetség (DGB) ezért indítványozta a spanyol szieszta intézményének meghonosítását.

A szakszervezet szerint a nyári hőség kezelésével kapcsolatban Spanyolországban és Dél-Európában elég sok tapasztalat felhalmozódott, így érdemes innen inspirálódni – számolt be az EL Diario alapján a Mérce.

Annelie Buntenbach, a DGB vezetőségének tagja a spanyol portálnak elmondta:

„A klímaváltozás és a németországi hőhullámok szaporodása fényében Észak-Európában is el kell gondolkodnunk azon, hogyan védhetik meg magukat a dolgozók.”

Fotó: Senior Airman Damon Kasberg/U.S. Air Force photo

A javaslat ellenzői szerint azonban a szieszta bevezetése felborítaná a német dolgozók napi ritmusát, és kevesebb időt tölthetnének emiatt a családjukkal. A szakszervezetek is elismerik, hogy ezek a dilemmák még megoldásra várnak, de szerintük csak a tapasztalat tud majd iránymutatást adni ahhoz, hogy a német viszonyokhoz hangolják a szieszta intézményét.

Németországban az idei nyár 70 éve nem látott meleget hozott, ráadásul a csapadékszegény időjárás miatt számos területen vízhiány alakult ki.

Neked ajánljuk
Bill Gates „nyugdíjba megy,” hogy fontos ügyek megoldásán dolgozhasson A fenntartható már kevés? Romániában is országos erdősítési kampány kezdődött Ingyen varr szájmaszkot egy varrónő, a szabásmintát is közreadta A Tesla hamarosan a közlekedési lámpák jelzéseit is felismerheti
Tovább a forrásra: merce.hu
Vissza
Hírfolyam