Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 30., Zalán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Google is nyit az újrahasznosított alapanyagok felé

Anna Meegan, a Google hardverrészlegének fenntarthatósági vezetője bejelentette, hogy 2022-re minden saját gyártású termékük fog tartalmazni újrahasznosított anyagokat.

Az ötlet a hardvercsoport egyik fejlesztőjétől származik. A csapat két éven át dolgozott az elképzelés megvalósíthatóságán. Meg kellett bizonyosodniuk arról, hogy az újrahasznosított anyagok megfelelnek a szabványoknak, és jól is néznek ki – írja az sg.hu.

Az érintett eszközök és készülékek között lesznek a Pixel okostelefonok, a Google Home okoshangszóró, a Nest megoldásai, töltők és néhány okostelefontok. 

Az újrahasznosított anyagoknak számos követelménynek kell megfelelniük, például ellenállónak kell lenniük a forrósággal és a napfénnyel szemben. A Google illetékeseinek még meg kell bizonyosodniuk arról, hogy a beszállítók képesek-e elegendő mennyiséget biztosítani a szükséges anyagokból. A vállalat célja, hogy minden új Google-eszközben egy műanyag flakon egyharmad részét újrahasznosítsák.

Fotó: pixabay.com

Emellett odafigyelnek arra is, hogy az egyes modelleket könnyen lehessen szétszerelni és újrahasznosítani.

Ivy Ross, a hardverdizájnrészleg vezetője kifejtette: néhányan azt gondolják, hogy a dizájn csupán azt jelenti, hogy az egyes készülékek jól nézzenek ki. Pedig ez a terület arról is szól, hogy megoldják az emberiség problémáit, a fenntarthatóság pedig valószínűleg az emberiség jelenlegi legfontosabb megoldandó problémája. 

A környezettudatosság jegyében a termékek körültekintő tervezése mellett a Google az eddiginél több figyelmet fordít környezetbarát szállításukra is – célul tűzték ki, hogy 2020-ra ez a folyamat teljesen szén-dioxid-semleges módon valósuljon meg.

Neked ajánljuk
Befektetések a változásba Mégsem olyan borús a felhőalapú tárolás jövője Vásároljuk és használjuk környezettudatosan a ruháinkat! A MOL Plugee ingyenes villanyautó-töltéssel támogatja az egészségügyi dolgozókat Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Megfizethető és tiszta energia
Tovább a forrásra: sg.hu
Vissza
Hírfolyam