2019. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Édes álmok egy fenntarthatóbb jövőről

A világ, amit holnapra szeretnénk, azzal kezdődik, ahogyan ma dolgozunk érte – szól a Marsnak, a világ egyik legnagyobb édesség-, élelmiszer- és kisállateledel-gyártójának fenntarthatósággal kapcsolatos jelmondata.

2017-ben a Mars összefoglalta fenntarthatósági programjait, és bejelentette a Sustainable in a Generation Plan tervét, amely három alappillérre épül: egészséges bolygó, fejlődő társadalom és a jólét fenntartása – írja a vállalat közleménye alapján a Trade Magazin.

Ezen célok keresztmetszetében olyan történeteket találhatunk, amelyek hozzájárulnak egy fenntarthatóbb világ megteremtéséhez. Vegyük például a rizst: az Uncle Ben’s®, a világ legnagyobb rizsmárkája gyártójaként a Mars vezető tagja a Sustainable Rice Platformnak (SRP), melyet az ENSZ-szel és a Nemzetközi Rizskutató Intézettel közösen hoztak létre.

Az SRP célja a rizstermesztés ökológiai lábnyomának csökkentése és az emberek boldogulásának elősegítése.

A Mars elkötelezte magát amellett, hogy rizskészletének 100%-át az SRP iránymutatása szerint dolgozó gazdáktól szerezze be – jelenleg 97%-on állnak.

Fotó: www.spar.com

Amerikai gazdálkodói segítségével a Mars világszerte segít bevezetni ezeket a termesztési gyakorlatokat, aminek köszönhetően a Spanyolországban és Ázsiában található több ezer rizsfarmon is legalább 30%-kal sikerült csökkenteniük a vízfogyasztást.

Neked ajánljuk
Egyre többe kerül a szén-doxid-kibocsátás Nem elég zöldnek látszani Le a palackkal, éljen a szifon! Norvégiában már rég rájöttek, hogyan kellene védekezni a tömegturizmus ellen Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam