2021. július 30., Judit, Xénia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetbarát textilkollekciót vezet be a Lidl

Az egyedülálló textilkollekció darabjai megfelelnek a Cradle to Cradle Certified™ (C2C) arany, illetve ezüst minősítésű tanúsítvány szigorú kritériumainak. A textilekhez használt, biológiailag teljesen lebomló festékanyagokat a Lidl saját maga fejlesztette ki.

Az első, C2C tanúsítvánnyal rendelkező, gyerekeknek és nőknek szánt pizsamák, illetve gyermekágyneműk 2019. szeptember 12-től találhatóak meg az áruházak polcain – számolt be róla a Trade Magazin.

A vállalat ezáltal nem csak környezetbarát alternatívát kínál vásárlóinak, de újabb fontos lépést tett a fenntartható körkörös gazdaság felé vezető úton.

Forrás: Lidl Magyarország/youtube.com

 „Cradle to Cradle (Bölcsőtől bölcsőig) termékeink lehetővé teszik, hogy vásárlóink számára széles körben és kedvező áron váljanak elérhetővé a magas minőségű, fenntartható textiltermékek” – emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője, hozzátéve, hogy

„a termékek gyártásakor az erőforrás-hatékonyság és az újrahasznosíthatóság minden szempontját független szakértők ellenőrizték a nyersanyagok hatékony felhasználásától a vegyi anyagok használatán át egészen a tiszta víz védelméig és a megújuló energia felhasználásáig.”

„A festékanyagok fejlesztése közben nagy hangsúlyt fektettünk arra is, hogy könnyen beilleszthetőek legyenek a már meglévő gyártási folyamatokba, ezáltal támogatva, hogy más gyártók is könnyebben fejleszthessenek, gyárthassanak újrahasznosítható termékeket” – közölte Tőzsér Judit.

A Lidl nemcsak termékei előállításakor, de csomagolásai megreformálásával, az élelmiszer-pazarlással kapcsolatos akciókkal és szemléletformáló kampányokkal is igyekszik környezetbarátabbá tenni működését.

Neked ajánljuk
Csomagolásmentes vízzel rukkolt elő a Hell Búcsút mond az olcsó húsnak az ALDI A zöldgazdaság megteremtéséről egyeztettek a visegrádi országok jegybankelnökei A kanadai hőhullámok ismét bebizonyították, hogy egyre gyorsuló felmelegedéssel kell számolnunk Kirívó a szárazság: szörnyű homokvihar falta fel az ősi kínai várost a Góbi sivatag szélén
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam