2020. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A MOL újra a Dow Jones Fenntarthatósági Indexében

A MOL-t a 2019-es index-felülvizsgálat során ismételten beválasztották a Dow Jones Fenntarthatósági Indexébe (DJSI). Ez már a negyedik egymást követő alkalom, hogy elismerésre került a MOL fenntartható társaságirányítása.

A vállalat pontszámai jelentős mértékben javultak az előző évekhez képest, és az éves fenntarthatósági vizsgálatot követően az Upstream és fenntarthatósági teljesítménye alapján az Integrált Olaj és Gázipari Vállalatok szegmens felső 10%-ába került a MOL – írja a Portfolio.

Közép-Európában a MOL továbbra is élenjár a fenntarthatósági célok megvalósításában, és egyedüli európai fejlődő piaci tagja az indexnek.

A DJSI indexet olyan vállalatok szelektálására hozták létre, amelyek kiemelkedő, nemzetközi gyakorlatnak megfelelő környezetvédelmi, szociális és társaságirányítási (ESG) gyakorlatot folytatnak. A DJSI a vállalatok fenntarthatósági teljesítményének szigorú elemzésén alapul, így a DJSI-tagsággal csak azon cégeket díjazzák, amelyek a legjobbak közé tartoznak.

MOL töltőállomás Kispesten
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Tekintettel a hosszú távú fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségünkre, a MOL örömmel nyugtázza, hogy környezetvédelmi, szociális és társaságirányítási (ESG) szempontrendszer szerint élenjáró vállalatként ismét elismerésben részesül – áll a vállalat közleményében.

Neked ajánljuk
Nemzetközi zöld programot indít a Garnier Jelentős forrásokat mozgósít a fenntarthatóbb működés érdekében a Nespresso Te milyen fogyasztó vagy? A járványügyi intézkedések betartásával, visszafogottan, de folytatódtak a klímasztrájkok A Body Shop bevásárol műanyaghulladékból
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam