2021. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Száműzi a műanyag játékokat a Burger King

Egy testvérpár petícióját követően eltávolít minden műanyag mütyürt a gyerekmenüiből a Burger King.

A műanyag kis játékok elhagyása a Burger King becslései szerint 320 tonnával fogja csökkenteni a cég éves hulladékmennyiségét – írja a Sky News nyomán az Index.

A műanyagot ehelyett új játszósarkok, éttermi berendezéselemek, például interaktív tálcák gyártására fogják felhasználni.

A döntés a cég szerint összhangban van azzal a tervükkel, hogy csökkentsék az általuk megtermelt műanyaghulladékot, de a 9 éves Ella és a 7 éves Caitlin McEwan petíciója adta meg a végső löketet az elhatározáshoz.

Forrás: 5 News/youtube.com

A műanyag játékok gyártói is igyekeznek alkalmazkodni a szigorodó vásárlói elvárásokhoz: a Lego kőolaj helyett cukornádalapú kollekcióval jelentkezik. Nem kell hosszasan kutakodnia annak sem, aki természetesebb, környezetbarát alapanyagú játékokkal lepné meg a gyerekeket: dizájnermárkák sora készít szívmelengető figurákat, ötletes járműveket például fa papír vagy éppen gyapjú felhasználásával.

Fotó: Mike Mozart/flickr.com
Neked ajánljuk
A pandémiából tanulva zöldül az Epson Mit tehet a kreatív ipar a fenntarthatóságért – és mit tehet egy tematikus év egy bajban lévő iparágért? Az erdőktől a gardróbokig – új ösvényeken a fenntartható divat felé Új, ingyenes platform segíti a természettudományos tárgyak oktatását Közel 41 000 ételcsomag kerülhetett szétosztásra
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam