2020. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Deloitte a kibocsátáscsökkentés útján

A párizsi klímamegállapodással és az ENSZ fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban most először hozott globális szén-dioxid-kibocsátás-csökkentési célokat a Deloitte.

A  cégcsoport 2019-es globális találkozóján jelentette be első globális szén-dioxid-kibocsátás-csökkentési céljait, melyeket a cégcsoport tagvállalatainak vezetői elfogadtak, és melyek az egész szervezetre érvényesek – írja Brandtrend.

A cégcsoport elkötelezte magát, hogy a 2017-ben elért szinthez képest 2025-re 36 százalékkal csökkenti épületeinek területi egységenként mért kibocsátását, 11 százalékkal csökkenti járműflottája kibocsátását, és 10 százalékkal a teljes munkaidő-egyenértékes alkalmazottak utazási kibocsátását.

Ezen intézkedések nettó hatásaként FTE-re vetítve a Deloitte teljes globális szén-dioxid-kibocsátása 20 százalékkal csökken.

„Egyedül nem tudunk végigmenni a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének útján: a siker azon múlik, hogyan tudunk együttműködni kormányokkal, üzleti partnerekkel és közösségekkel, illetve azon, hogy egyéni szinten felismerjük és kezeljük a környezettel kapcsolatos problémákat. Ez közös ügyünk” – mondta Lukács Ákos, a Deloitte fenntarthatósági és klímaváltozási üzletágának vezetője. 

Fotó: Open Grid Scheduler / Grid Engine/flickr.com

Lukács Ákos hozzátette: „szeretnénk elismerni a vállalatok erőfeszítéseit és fenntarthatósági vállalásait, beleértve a klímaváltozás iránti küzdelmüket, ezért idén is átadjuk a Zöld Béka Díjat azon cégek számára, amelyek sokat tesznek a környezetükért, a fenntartható fejlődésért. Idén is várjuk a legjobb vállalati fenntarthatósági jelentést, a legjobb első jelentést és a leginnovatívabb jelentést.” A Zöld Béka Díjra 2019. 10. 18-ig tudnak jelentkezni a vállalatok a regisztrációs felületen.

Neked ajánljuk
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Google A fenntartható gazdasági fejlődést elősegítő központ jött létre a Pannon Egyetemen Te milyen fogyasztó vagy? Két fontos ok miatt is válasszunk hazait! Így teleltesd át az édesburgonyát
Tovább a forrásra: brandtrend.hu
Vissza
Hírfolyam