2020. július 15., Henrik , Roland
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Miskolcon is épül a körkörös gazdaság

Ipari-elektronikai hulladékok feldolgozását segítő beruházást adtak át Miskolcon.

Az ipari-elektronikai hulladékok feldolgozását segítő beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint a speciális hulladékok visszakerülését támogatja a körforgásos gazdaságba.

Az elektronikai berendezések gyorsuló ütemű cseréjük miatt egyre nagyobb hulladékforrássá válnak.

Ezek a hulladékok különleges kezelést igényelnek, ami elengedhetetlen annak érdekében, hogy megakadályozzák a szennyeződések bekerülését az újrafeldolgozott anyagokba.

Fotó: Csöbör Katalin (térségi országgyűlési képviselő)/facebook.com

Ezt a célt szolgálja a Serenity Solution Kft. ipari-elektronikai hulladékok előkezelésére létrehozott új egysége is. A cég 1,6 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre a borsodi megyeszékhelyen, ezzel 50 új munkahelyet teremt.

A létesítmény átadásakor Boros Anita, az ITM államtitkára hangsúlyozta:

közös feladat, hogy a hulladékok újrahasználatával, újrafeldolgozásával és az értékes másodlagos nyersanyagok visszanyerésével hozzájáruljunk a fenntartható termeléshez és fogyasztáshoz.

A ténylegesen körforgásos gazdaság kialakítása érdekében a termékek teljes életciklusára kell összpontosítani. A hulladékra erőforrásként kell tekinteni, mert annak hatékonyabb felhasználása jelentős megtakarítást eredményezhet – fejtette ki Boros Anita, akinek meglátása szerint legalább ennyire fontos, hogy minimálisra csökkentsük az elektronikai berendezések települési hulladékká válását, és segítsük ezek elkülönített gyűjtését.

Neked ajánljuk
Több mint kétmilliárd dollárnyi környezeti kárt okozott a norilszki olajömlés Az ígéreteknek megfelelően eltűnt az egyszer használatos műanyag a Lidlből Újabb környezettudatos termékekkel jelentkezik a Spar Már javában zajlik a felkészülés az egyszer használatos műanyagok betiltására Adomány a kikindai idősek otthonának
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam