2019. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Miskolcon is épül a körkörös gazdaság

Ipari-elektronikai hulladékok feldolgozását segítő beruházást adtak át Miskolcon.

Az ipari-elektronikai hulladékok feldolgozását segítő beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint a speciális hulladékok visszakerülését támogatja a körforgásos gazdaságba.

Az elektronikai berendezések gyorsuló ütemű cseréjük miatt egyre nagyobb hulladékforrássá válnak.

Ezek a hulladékok különleges kezelést igényelnek, ami elengedhetetlen annak érdekében, hogy megakadályozzák a szennyeződések bekerülését az újrafeldolgozott anyagokba.

Fotó: Csöbör Katalin (térségi országgyűlési képviselő)/facebook.com

Ezt a célt szolgálja a Serenity Solution Kft. ipari-elektronikai hulladékok előkezelésére létrehozott új egysége is. A cég 1,6 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre a borsodi megyeszékhelyen, ezzel 50 új munkahelyet teremt.

A létesítmény átadásakor Boros Anita, az ITM államtitkára hangsúlyozta:

közös feladat, hogy a hulladékok újrahasználatával, újrafeldolgozásával és az értékes másodlagos nyersanyagok visszanyerésével hozzájáruljunk a fenntartható termeléshez és fogyasztáshoz.

A ténylegesen körforgásos gazdaság kialakítása érdekében a termékek teljes életciklusára kell összpontosítani. A hulladékra erőforrásként kell tekinteni, mert annak hatékonyabb felhasználása jelentős megtakarítást eredményezhet – fejtette ki Boros Anita, akinek meglátása szerint legalább ennyire fontos, hogy minimálisra csökkentsük az elektronikai berendezések települési hulladékká válását, és segítsük ezek elkülönített gyűjtését.

Neked ajánljuk
A fogyasztók a körkörös gazdaság kerékkötői? A fogyasztók a körkörös gazdaság kerékkötői? Az óceánokban lévő szemét tíz százaléka a halászatból származik Kétezer háztartást láthat el tiszta energiával a szeghalmi naperőmű A magyar uniós polgárok is fontos ügynek tartják a klímaváltozást
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam