2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új védjegyek tanúsítják a termékek kiválóságát és környezetbarát tulajdonságait

A Kiváló Termék és az ÖKOlogikus Termék jelölésért már jelentkezhetnek a magyarországi gyártók.

Benedek Eszter, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője az új védjegyekkel kapcsolatban elmondta: ezek kiemelkedő lehetőséget nyújtanak a gyártók számára a termékeik megkülönböztetésére,

a vásárlók számára pedig megbízható információt adnak a bolti kínálatban található kiváló, illetve környezetbarát termékekről.

A két új védjegyet élelmiszerek és más termékek egyaránt megszerezhetik. Ezekre bármely magyarországi gyártó pályázhat, amelynek a terméke megfelel a Magyar Termék-védjegyek alapkövetelményeinek. Az új védjegyek a vásárlók számára azt is igazolják, hogy a terméket belföldön gyártották – tette hozzá.

Fotó: agronaplo.hu

Krämer Tamás, a tanúsítási projektek szakmai vezetője, a ConsAct Kft. ügyvezetője a két új védjegy odaítélésének feltételeiről és folyamatáról elmondta, hogy a kiválóságot, illetve környezetbarátságot gyakorlatias, átlátható, könnyen megérthető, előre meghatározott szabályrendszer alapján, független szakemberek állapítják meg.

A Kiváló Terméknél egyszerre vizsgálják a termék minőségét és a gyártó megfelelőségét, az ÖKOlogikus védjegynél pedig komplexen értékelik a terméket, valamint annak csomagolását és gyártását, továbbá az előállító szervezet környezetbarát jellegét, fenntartható működését.

A közlemény szerint két termék tanúsítása már le is zárult: az első Kiváló Termék védjegy a Naturlandé, az első ÖKOlogikus jelölés pedig a Creptóé lett.

Neked ajánljuk
A következő tíz évünk egy elvesztegetett évtized lesz? Újabb elismerésben részesült a hazai zöldkötvény A szénszivárgás erősödésétől tart a Századvég Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam