2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csökkenti ökológiai lábnyomát a Budapest Bank

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájának egyik központi eleme a WWF Magyarországgal közösen indított Zöld Program.

A program legújabb lépéseként a pénzintézet vállalta, hogy környezetvédelmi fejlesztések, beruházások és innovatív megoldások bevezetésével 2025-ig 25 százalékkal csökkenti saját szén-dioxid-kibocsátását – jrja a Profit Line.

A WWF Magyarország a működés valamennyi területének átvizsgálásával felmérte a bank ökológiai lábnyomát: a villamosenergia-fogyasztástól a flottaüzemeltetésen keresztül a céges étkezésig, valamint a hulladékkezelésig. 

A karboncsökkentés eléréséhez a bank 2020-tól többek között megújuló villamos energiából fedezi központi épületének fogyasztását, korszerűsíti fűtő- és hűtőrendszereit, napelemeket telepít a saját tulajdonában lévő ingatlanjaira, elektromos és plug-in hibrid gépjárművekkel bővíti flottáját, valamint működése során még tovább csökkenti papírfelhasználását.

Fotó: Globetrotter19/Wikimedia Commons

A Budapest Bank a saját klímavédelmi intézkedésein túl ügyfelei érzékenyítését is célul tűzte ki. Ennek keretében idén tavasszal a Jövőért Álmodók című pályázatával olyan példaértékű kezdeményezéseket támogatott, amelyek valós környezeti problémákra nyújtanak érdemi megoldásokat.

Mindezeken túl a bank „ökotermékekkel” is bővítette kínálatát, amelyekkel a lakossági környezetvédelmi beruházásokat támogatja, „zöld” autófinanszírozási megoldása pedig az alacsonyabb környezetterhelésű gépjárművek vásárlásához nyújt kedvezményes finanszírozást magánszemélyeknek és vállalkozásoknak. 

Neked ajánljuk
Jelentős forrásokat mozgósít a fenntarthatóbb működés érdekében a Nespresso Újabb mérföldkőhöz érkezett a Google Te milyen fogyasztó vagy? ENSZ-közgyűlés: Brazília kikéri magának, Kína elkötelezett a klímavédelem mellett Elindult az illegális hulladék felszámolására indított program kistelepülési szakasza
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam