2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Reflektorfényben a közösségi befektetések

Esélyteremtő üzlet, Jövő gazdasága, Zöld egyensúly és Mindenki társadalma kategóriában ismerte el az Effekteam a vállalatok hatékony környezeti és társadalmi befektetési programjait.

Az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa a vállalatok és innovatív kezdeményezéseik példaértékű programjait, és elismerésükkel hozzájáruljon az üzleti és startup szektor társadalmi szerepvállalásának, fenntarthatósági kezdeményezéseinek erősítéséhez – írja a Tőzsde Fórum.

„Olyan projektek kerültek kiválasztásra, amelyek mérhető, pozitív társadalmi és környezeti változásokat eredményeznek, és összhangban állnak a cég üzleti tevékenységével. A jövő a fenntartható üzleti modelleké, ezt azonban csak az érintettekkel összhangban, szektorokon átívelő partnerségben, együttműködve lehet elérni”

– fogalmazott dr. Molnár Klára, az Effekteam igazgatója. A díj kategóriáit az ENSZ által meghatározott és 2030-ra elérendő Fenntartható Fejlődési Célok alapján alakították ki, így Esélyteremtő üzlet, Jövő gazdasága, Zöld egyensúly és Mindenki társadalma kategóriában pályázhattak a cégek.  A zsűri kategóriánként 3-3, vagyis összesen 12 vállalatot juttatott a döntőbe. 

A díjakat a Közösség. Hatás. Jövő című konferencián adták át Fotó: Effekteam/facebook.com

Az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díját Esélyteremtő üzlet kategóriában a Tesco-Global Áruházak Zrt. Élelmiszermentés a Tescónál programja kapta, amelynek keretében a több mint 170 áruház dolgozói naponta összegyűjtik a már nem eladható, de még fogyasztható élelmiszereket a Magyar Élelmiszerbank és partnerszervezetei számára, amelyek szétosztják a rászorulók között.

Zöld egyensúly kategóriában a zsűri díjazottja az E.ON lett. Az E.ON EnergiaKaland program célja, hogy segítsen a pedagógusoknak az energiatudatosság kialakításában és a gyerekeknek az energiával kapcsolatos tudás bővítésében.

A Mindenki társadalma kategóriagyőztese a Coca-Cola Magyarország #énjövőm programja lett, amely hátrányos helyzetű fiataloknak, kisgyermekes szülőknek és fogyatékkal élőknek segít visszatalálni a munka világába. A Jövő gazdasága kategóriában az Invitech vehette át a díjat: okosfaluprogramjuk az egyedi igényeket figyelembe véve segíti a kistelepülések digitális felzárkózását, ezáltal járul hozzá a helyi oktatás, egészségügy fejlődéséhez, a vállalkozások megerősítéséhez. 

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: tozsdeforum.hu
Vissza
Hírfolyam