2019. december 14., Szilárda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mikor csökkenhet az üzletemberek ökológiai lábnyoma?

Az elmúlt tíz évben csak a Google vezetőinek különgépen megtett útjai 6300 tonna szén-dioxid-kibocsátással jártak. Ez akkora mennyiség, amennyit egy személyautó több mint 24 millió km-t megtéve juttat a környezetbe.

Sundar Pichai, a Google vezetője Helsinkiben a Financial Times felvetésére, hogy az internet korában meddig lesz még szükség fontos ügyekben személyes találkozóra, kijelentette: öt-tíz éven belül juthat el a digitális technika odáig, hogy úgy érezzük, közvetlenül szemben ülünk beszélgetőpartnerünkkel – írja a Piac és Profit.

Már ma is léteznek olyan közösségi oldalak, mint az AltspaceVR, amelyeken a virtuálisvalóság-headsetekkel rendelkezők úgy beszélgethetnek egymással, mint ha szemben ülnének. Hamarosan megjelennek a kiterjesztettvalóság-technikát alkalmazó „okosszemüvegek”, amelyek beszélgetőpartnerünket hologramként jelenítik meg, mintha ott ülnének a szobánkban, szemkapcsolatot tudunk felvenni velük.

Addig is, amíg idáig eljutunk, a nagyvállalatok vezetőinek repülőútjai jelentős mértékben járulnak hozzá a felmelegedéshez, hiszen ezeket – biztonsági szempontokra hivatkozva – különgépeken teszik meg.

Fotó: maxpixel.net

Az Apple az utolsó pénzügyi évben 284 000 dollár értékű „személyes légi utat” számolt el főnöke, Tim Cook kiadásainál, a Facebook az elmúlt 3 évben 5 millió dollárt fizetett ki alapítója és vezetője, Mark Zuckerberg légi útjaira. 

Közben világszerte terjed a mozgalom, amely a szennyező repülés helyett más utazási alternatívát választ. A „flygskam”, azaz a „repülés szégyene” mozgalom egyre népszerűbb a svédek körében is. Az Airportalban megjelent friss felmérés szerint 2018-ban ötből egy svéd repülés helyett a vonatozást választotta.

Neked ajánljuk
Felhagy a szén finanszírozásával az AXA biztosítótársaság Petícióban sürget mielőbbi lépéseket több óriáscég a globális felmelegedés ellen Az Északi-sark a klímaváltozással kulcsfontosságú területté vált Videón Alaszka fél évszázados jégolvadása Nem csak karácsonykor kellene halat ennünk
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam