2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Minden kocka érdemel egy új esélyt

A Lego az Egyesült Államokban teszteli azt a programot, amelynek keretében vásárlói ingyen visszaküldhetik a feleslegessé vált kockáikat, hogy más gyermekek kaphassák meg azokat.

A vásárlók a cég honlapjáról kinyomtathatják a postázási címet, és dobozban ingyen feladhatják az építőkockákat. A vállalat gyáraiban megtisztítják a visszaérkezett darabokat, majd továbbküldik a Teach America alapítványnak, amely amerikai iskoláknak adományozza a játékot. Egy bostoni alapítvány is kap az újrahasznosított építőkockákból.

Ha a kísérlet sikeres lesz, a programot ki fogják terjeszteni az Egyesült Államokon kívülre is.

A vállalat már eddig is arra buzdította vásárlóit, hogy tartsák meg az építőkockákat, vagy adják tovább más gyerekeknek. De vannak olyanok, akik kérték, hogy más utat nyissunk az adományozásnak – mondta Tim Brooks, a Lego környezetvédelemért felelős igazgatója.

Fotó: visualhunt.com

Több más márkához hasonlóan a Legót is aggasztja a műanyag környezetre gyakorolt hatása, mivel az nem bomlik le, hanem mikroműanyaggá porlad, amelyet megesznek a madarak és más vadállatok, veszélyeztetve egészségüket.

A műanyag felváltásának lehetőségeit is keresik, de nehéz igazán tartós alternatívát találni. Tavaly már elkezdték a fa és bokor formák gyártását cukornádból.

Neked ajánljuk
A zöldtechnológia ma már gazdaságilag is jó választás A pandémiából tanulva zöldül az Epson Az iglukészítés ősi mesterségéből a jövő építészei is meríthetnek A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam