2020. október 30., Alfonz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem csak a járművek, a gyártásuk is legyen környezetbarát

Az autóiparban évek óta zajló környezetvédelmi versenyfutásban most a Toyota lépett egy nagyot előre: indiai üzemeiből száműzi a műanyag csomagolóanyagokat.

Papír- és vászonalapú csomagolóanyagokkal helyettesítik a műanyagokat az indiai Toyota Kirloskar Motor autó-, illetve motorgyártó üzemeiben. A japán autógyár más területeken is elkötelezte magát a fenntartható megoldások mellett: 2050-re egyebek mellett teljes szénsemlegességet és minimális vízfelhasználást szeretnének elérni – derül ki a vezess.hu híréből.

A Toyota Kirloskar 2018 júniusában indította útjára a programot, és mostanra 45 százalékkal tudták csökkenteni a vállalat műanyaglábnyomát.

Emellett az alkatrészüzletágban is folyamatban van a műanyag csomagolóanyagok kiváltása, 2020 januárjától pedig a beszállítók körében is útnak indítják a műanyag-mentesítési programot.

A Világbank adatai szerint aggasztó mértékben nő az emberi társadalom hulladéktermelése: jelenleg évente 2,01 milliárd tonna szemetet állítunk elő, 2050-re azonban ez az érték eléri a 3,4 milliárd tonnát Fotó: USAID Urban/visualhunt.com

Az indiai gyárban egyébként a gyártási folyamat során keletkező hulladéknak jelenleg nem kevesebb mint 96 százalékát hasznosítják újra. A gyárban évente keletkező, mintegy hatmillió tonna bioiszap kétharmadát egyszerű trágyagiliszták segítségével alakítják át szabadon felhasználható trágyává: ennek köszönhetően évente 18 tonnával kevesebb szén-dioxid kibocsátásával terheli a környezetet az üzem működése.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás ugyan a közbeszédben háttérbe szorult, de kiváló befektetés maradt Álomszerű reklámmal buzdít környezettudatosságra az IKEA A koronavírus hatására a magyar divat is fenntarthatóbbá válhat Bizonyítékot találtak arra, hogy víz van a Holdon Egy ipari csarnok is lehet fenntartható
Tovább a forrásra: vezess.hu
Vissza
Hírfolyam