2021. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tovább zöldíti csomagolásait az Unilever

A világ egyik legnagyobb, fogyasztási cikkeket gyártó vállalata 2025-ig több mint százezer tonnával csökkenti a felhasznált műanyag csomagolóanyagok volumenét, és a felére csökkenti a felhasznált „szűz” – azaz nem újrahasznosított, közvetlenül kőolajból készülő – műanyagok mennyiségét.

A társaság vállalta azt is, hogy az általa használt műanyag csomagolóanyagok mennyiségénél több műanyaghulladék begyűjtését és feldolgozását segíti elő: közvetlen befektetésekkel és együttműködési megállapodásokkal segíti a hulladékgyűjtés és -feldolgozás fejlődését, csomagolóanyagaihoz újrahasznosított műanyagot vásárol és használ, illetve olyan programokban is részt vesz, amelyekben közvetlenül fizet csomagolóanyagai begyűjtéséért.

Az Unilever a közlemény szerint 2025-ig minden műanyag csomagolását újrafelhasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható anyagra cseréli, és legalább 25 százalékra növeli az újrahasznosított plasztik arányát a műanyag csomagolóanyagok esetében.

Az Unilever a nehezen újrahasznosítható tisztítószeres flakonokhoz kínált újratöltőkkel is csökkenti műanyaglábnyomát Fotó: Unilever/facebook.com

Alan Jope, a cég globális vezérigazgatója hangsúlyozza, vállalásaik megkövetelik a csomagolásaikkal és a termékeikkel kapcsolatos hozzáállás alapvető átgondolását: „Olyan új és innovatív csomagolóanyagok mihamarabbi használatára, új üzleti modellek alkalmazására ösztönöz minket, mint az újratölthető és újrahasználható megoldások.”

A zéró műanyag elvének megfelelve a társaság több innovatív terméket vezetett be, köztük szilárd samponokat, újratölthető fogkrémtabletta-tégelyeket, kartonpapírba csomagolt dezodorstifteket és bambusz fogkeféket.

Neked ajánljuk
Harmincmilliárd forintos keretösszeggel újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program A tőzsdei cégek többsége fittyet hány a fenntarthatóságra A hazai ipar egyik kitörési pontja az akkumulátor-iparág A klímabarát innovációban látja a gazdaság jövőjét a francia elnök Mossunk okosan! Így növelhetjük ruháink élettartamát
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam