2021. április 12., Gyula
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Innovatív tárolókkal a hulladékhegyek ellen

A környezetbarát ipar felé vezető úton biztató fejleményt jelent a jogszabályok átalakulása, a káros gyártási technikák feladása és a multinacionális vállalatok fokozódó elköteleződése is. Utóbbit példázza az innovatív csomagolástechnikai eljárások elterjedése, amelyek nagyban hozzájárulhatnak a műanyagválság visszaszorításához.

A késztermékek szállítmányozása során felhasznált műanyag jelentősen hozzájárul a világ plasztikhulladék-hegyeinek kialakulásához. A Schoeller Allibert csomagolástechnikai vállalat a probléma kezelése érdekében olyan többutas műanyag konténereket és csomagolóanyagokat fejleszt, amelyekkel csökkenthető a gyártási és a logisztikai folyamatok során termelődő műanyagszemét mennyisége – írja a Zöld Ipar Magazin.

A többutas csomagolásfajták nagyon hasonlítanak arra a jelenségre, amikor a mindennapokban egy nejlonzacskót több alkalommal is felhasználunk. Az egyetlen különbség az, hogy az előnyök ipari nagyságrendekben jelentkeznek.

A Schoeller nemcsak az előállítás során igyekszik környezetkímélő eljárásokat alkalmazni. A tőlük vásárló partnereik az elhasználódott műanyag ládákat vissza is vihetik a Schoeller Allibert újrahasznosító központokba, ahol 100 százalékban újrahasznosítják őket.

Az újrahasznosított FLC konténerek és IBC tartályok összehajthatók, így szállítmányozáskor a visszaúton helyet is spórolnak Fotó: schoellerallibert.com

Kizárólag hosszú élettartamú, nehezen sérülő és sokszor használható csomagolásokat gyártanak:

Minél ritkábban kell lecserélni az amortizálódott műanyag ládákat, annál kevesebbszer kell újrahasznosítani őket. Így végső soron még inkább környezetbarát a folyamat, hiszen az újrahasznosításra szánt energia is redukálódik.

Természetesen a prémium-termékkínálatnak és az innovatív többutas csomagolási megoldásoknak van némi többletköltségük az alacsony minőséget kínáló termékekkel szemben. Viszont ha a termékek hosszú élettartamát is számításba vesszük, egy megtérülő és környezetbarát befektetésről van szó.

Neked ajánljuk
Újít a csomagolások terén a Tesco Környezetbarát csomagolásokkal vág neki a húsvéti szezonnak a csokióriás Górcső alatt a műanyag újrahasznosításával kapcsolatban elért hazai eredmények Rengeteg pénzt szán Amerika közlekedésfejlesztésre A befektetők közel fele már környezeti szempontokat is figyelembe vesz
Tovább a forrásra: zipmagazin.hu
Vissza
Hírfolyam