2020. augusztus 7., Ibolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hatalmas összeggel segíti a klímavédelmet az Európai Beruházási Bank

Euró-százmilliárdokkal támogatja a következő évtizedben a klímaváltozással szembeni küzdelmet az Európai Beruházási Bank (EIB) – derült ki a Portfolio konferenciáján.

Vazil Hudák, az Európai Beruházási Bank (EIB) alelnöke a Portfolio gazdasági konferenciáján, a Budapest Economic Fórumon tartott előadásában úgy fogalmazott: a most következő évtizedeket a kohézió, a klíma és a verseny szavakkal lehet majd legjobban megragadni.

A szakember szerint

a klímaváltozásból származó kihívást Európának a technológiai vezető szerep megragadására kell felhasználnia, az EIB ezért úgy döntött, hogy ezen a területen nyújt segítséget a gazdaságnak.

Egy évtizeden belül 1000 milliárd eurónyi kezdeményezést indít az EIB ennek érdekében, hitelezését a klímával kapcsolatos projektekre fókuszálják, szolgálva a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény betartását.

Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
Mámoros hírek a szén-dioxid-hasznosítás világából A fenntarthatóság ügye is megjelenik az új vámmegállapodásban Emberéleteket és gazdaságokat lehetne megmenteni az afrikai hőhullámok pontosabb dokumentálásával Rangos díjat nyert a pitypangból készült kerékpár-gumiabroncs Egyetlen napijeggyel bejárhatjuk az egész Dunakanyart
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam