2020. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hatalmas összeggel segíti a klímavédelmet az Európai Beruházási Bank

Euró-százmilliárdokkal támogatja a következő évtizedben a klímaváltozással szembeni küzdelmet az Európai Beruházási Bank (EIB) – derült ki a Portfolio konferenciáján.

Vazil Hudák, az Európai Beruházási Bank (EIB) alelnöke a Portfolio gazdasági konferenciáján, a Budapest Economic Fórumon tartott előadásában úgy fogalmazott: a most következő évtizedeket a kohézió, a klíma és a verseny szavakkal lehet majd legjobban megragadni.

A szakember szerint

a klímaváltozásból származó kihívást Európának a technológiai vezető szerep megragadására kell felhasználnia, az EIB ezért úgy döntött, hogy ezen a területen nyújt segítséget a gazdaságnak.

Egy évtizeden belül 1000 milliárd eurónyi kezdeményezést indít az EIB ennek érdekében, hitelezését a klímával kapcsolatos projektekre fókuszálják, szolgálva a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény betartását.

Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
A klímaváltozás a pénzügyi szektort is felforgathatja Még nem tudjuk, hogy hasznosítható a szén-dioxid Melbourne levegője a legrosszabb a világon Attenborough szerint Kína tehetne a legtöbbet a felmelegedés elleni küzdelemben (videóval) Újabb elektromosautó-megosztó terjeszkedne Európában
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam