Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 28., Gedeon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az alkalmazkodó vállalatoké a jövő?

Az Angol Központi Bank elnöke szerint csőd és összeomlás fenyegeti azokat a cégeket, amelyek figyelmen kívül hagyják a klímahelyzetet, és nem kezdik meg az átállást a nulla szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra.

Mark Carney szerint a cégeknek és iparágaknak a nulla szén-dioxid-kibocsátás felé kell haladniuk, ha életben akarnak maradni. Az angol jegybank elnöke arra is figyelmeztetett, hogy az éghajlatváltozás megfékezéséhez szükséges nemzetközi átalakulás sokkoló pénzügyi összeomláshoz vezethet – írja a The Guardian nyomán az Infostart.

A bankvezér már korábban is jelezte, hogy a pénzügyi szektorra is kihathat a klímaváltozás: egyaránt elképzelhetők a szélsőséges időjárás okozta károk, az eszközállomány értékvesztése és a fosszilis fűtőanyagra épülő iparágak leértékelődése a kormányzati intézkedések nyomán.

Az Angol Központi Bank értékelése szerint 20 billió dollárra becsült eszközállomány értéktelenedhet el, ha nem foglalkoznak hatékonyan az éghajlati válsággal.

Carney szerint emellett azonban hatalmas vagyonokra tehetnek szert azok, akik az üvegházgáz-kibocsátás megfékezését célzó technológiákon dolgoznak, különösen Nagy-Britanniában.

Ugyanakkor a Guardian azon kérdésére, hogy a piac megjutalmazza-e a klímatudatos cégeket, nem tudott egyértelmű választ adni: „Kérdés, hogy a váltás sima vagy nagyon hirtelen lesz-e. Minél jobban késik a reálgazdaságban, annál nagyobb a kockázata a hirtelen váltásnak” – mondta, amivel a cégek hirtelen értékvesztésére is utalt.

Neked ajánljuk
Gördülékeny átállás: zöldáramra váltanak a Bridgestone-gyárak Bankkártyák környezetbarát csavarral A Colgate-nek hála egy kicsivel fenntarthatóbbak lehetnek a fürdőszobáink Csatlakozz te is! Finn jó tanácsok a fizikai távolságtartásról a járvány idejére
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam