2020. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fásítással csökkenti környezetterhelését egy magyar utazási iroda

A Békatutaj az első utazási iroda Magyarországon, amely faültetést szervez környezeti károkozásának ellensúlyozására.

Novemberben az egri illetőségű vállalkozás önkéntesekkel hagyományteremtő céllal 300 csemetét ültet el az Eger mellett, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő Natura 2000 területre – derül ki a szervezet közleményéből.

A kalandtúrákat szervező utazási iroda nonprofit akciójának célja, hogy az utasai és túravezetői által generált üvegházhatásúgáz-kibocsátást legalább részben ellensúlyozza a fák növekedése során megkötött szén-dioxiddal.

Köztudott tény, hogy az utazás – különösen a repülés – azon emberi tevékenységek közé tartozik, amelyek legjobban terhelik a Föld légkörét üvegházhatású gázokkal, így hozzájárulnak a globális klímaváltozáshoz. A Békatutaj ezért minden utasának felajánlja, hogy fogadjon örökbe 1, 2 vagy 3 csemetét az utazás távolságának függvényében.

Egy csemete örökbefogadásának költsége 1850 forint, amiből fedezik az átlagosan egyméteres magasságú csemeték beszerzését, ápolását és a terület körbekerítését. Csemetét egyébként nem csak utasok fogadhatnak örökbe. Az egyesület bankszámlájára utalva bárki lehet „csemetetulajdonos”.

Neked ajánljuk
Nemzetközi zöld programot indít a Garnier Több 10 millió forintos beruházással csökkenti ökológiai lábnyomát Magyarország vezető higiéniaipapír-gyártója A klímaváltozás ugyan a közbeszédben háttérbe szorult, de kiváló befektetés maradt A javítás pártjára áll a Mountex Száz új hulladékszállító jármű áll munkába Budapesten
Forrás: MTI-OS
Vissza
Hírfolyam