2020. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyar okospoháré lehet a műanyagtakarékos jövő

2021 után az Európai Unióban is betiltják az egyszer használatos műanyagokat, ez azonban biztosan nem jelenti, hogy egy csapásra búcsút intünk az elviteles fogyasztás kultúrájának. Egy magyar vállalkozás lehetőséget lát a többször használatos poharak előre várható térnyerésében.

A probléma az eldobható kávéspoharakkal az, hogy hiába hívják papírpohárnak őket, összetételüket tekintve nem azok: van bennük műanyag, tehát nem lehet szelektívbe hajigálni, és újrahasznosítani őket.

Ezért a Clevercup többször használatos műanyag okospoharakat kínál a kávézóknak. A Clevercupok egy szilikonpánttal vannak körülvéve, amelyre egy lemoshatatlan QR-kód kerül. Ezt a kávézók a vásárló beleegyezése esetén fogyasztási szokásaik nyomon követésére használhatják, ami személyre szabott akciókat és kiszolgálást tesz lehetővé.

Fotó: Clevercup/facebook.com

A Clevercup pohár egyszerű műanyag, jópofa színvilággal, így viszonylag olcsó tud lenni a franchise-láncok saját, több ezer forintos megoldásaihoz képest.

A pohár célja, hogy sokszor használják, de ha valaki csak egyszer tenné, akkor is kidobhatja egy szelektív gyűjtőbe, mert újrahasznosítható.

A Clevercup Kft.-t az ügyfélmenedzsmenttel foglalkozó Netlient Kft. és a Kaffeine speciality kávézólánc tulajdonosainak közös vállalkozása.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás a pénzügyi szektort is felforgathatja Nem csak szavakban zöldül a Visa A fenntartható divat olasz csillaga: Stella Jean Ez a falfesték nem (csak) úgy zöld Malajzia sem lesz a világ szemétdombja
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam