2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre több befektetőnek fontos, hogy a pénze jó ügyeket szolgáljon

A K&H fenntartható fejlődés befektetési alapok szigorú kritériumok alapján csak olyan cégek részvényeit vásárolhatják, amelyek elősegítik, támogatják a fenntartható fejlődést.

Az FFB-alapok iránt folyamatosan növekszik a kereslet: a K&H anyabankja, a KBC szerint Belgiumban például a fenntartható alapokban kezelt vagyon értéke 2015 és 2017 között közel a duplájára, 11,1 milliárd euróra nőtt – írja a Privát Bankár.

A K&H idén szeptemberben, a magyar piacon elsőként vezette be a fenntartható fejlődés befektetési alap családját, amellyel az ilyen jellegű befektetési koncepciók több megközelítési módját lefedő, jól diverzifikált vegyes alapot indított útjára.

Forrás: K&H Csoport/youtube.com

„A K&H anyabankja, a KBC szigorú szabályokban határozta meg, hogy a fenntartható fejlődés befektetési (FFB) alapok milyen cégek részvényeibe, kötvényeibe és mely államok papírjaiba fektethetik az ügyfelek megtakarításait. Ez alapján csak olyanok kerülhetnek a portfólióba, amelyek tevékenysége nem akadályozza, sőt kifejezetten támogatja a fenntartható fejlődést, hozzájárul a klímaváltozás elleni küzdelemhez, és társadalmilag sem aggályos. Például az FFB-alapok messze elkerülik többek között a kaszinóműködtető cégeket, a fegyvergyártókat vagy a szőrmékből ruhákat előállító vállalatokat” – mondta Zobor Zsuzsa, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

Ezek az alapok nemcsak pénzügyi szempontból gyümölcsözőek, de a segítségükkel a befektetők hozzájárulhatnak a környezet védelméhez és egy élhető társadalomhoz is. 

Az anyabank adatai szerint az FFB-alapokra komoly igény van: a belga piacon az FFB-alapokban kezelt vagyon 2015-ben 5,6 milliárd eurót tett ki, míg 2017 végére majdnem a duplájára, 11,1 milliárd euróra nőtt.

Neked ajánljuk
Németország is zöldkötvényt bocsátott ki Ambiciózus fenntarthatósági programot indított a Tommy Hilfiger Jelentős forrásokat mozgósít a fenntarthatóbb működés érdekében a Nespresso Állami támogatás az elektromos rásegítésű kerékpárokra Egyre kevesebb a jég az Északi-sarkkörön
Tovább a forrásra: privatbankar.hu
Vissza
Hírfolyam