2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A papírtubusokban rejlik a kozmetikai ipar jövője?

A L’Oréal és az Albéa fejlesztése átütő innovációt hozhat a kozmetikai ipar számára. A két vállalat megalkotta az első papíralapú kozmetikai tubust, amelyben majdnem teljes egészében bioalapú és tanúsított, papírszerű anyagot használnak a műanyag helyett.

A kozmetikai csomagolások megújítása a L’Oréal azon fenntarthatósági törekvéseihez kapcsolódik, amelyeket a „Sharing Beauty With All” fenntarthatósági programban is megfogalmaztak – írja a Trade Magazin.

Az új  környezeti előnyöket multikritériumú Életciklus Elemzéssel értékelik, amely megmutatja, hogy egy adott termék teljes életútja során milyen hatást gyakorol a környezetre.

A L’Oréal és az Albéa partnersége a két vállalat azon fenntarthatósági törekvéseit tükrözi, amelyek mellett az Ellen McArthur Alapítvány új globális műanyag-gazdálkodási kötelezettségvállalásában is állást foglaltak. Ez a projekt jól példázza, hogy az iparági szakértők közötti együttműködés nélkülözhetetlen az innovatív fejlesztésekhez. 

Fotó: loreal.com

Philippe Thuvien, a L’Oréal csomagolásért és fejlesztésért felelős alelnöke elmondta: „2007 óta folyamatosan javítunk csomagolásaink környezeti lábnyomán. Ma egy újabb lépést teszünk, és bevezetjük ezt az új, tanúsított papíron alapuló technológiát. Az árral szemben, az Albéával karöltve dolgozunk ennek az átütő innovációnak a fejlesztésén. Célunk, hogy létrehozzuk az új, papíralapú csomagolást kozmetikai termékeink számára. Az első piaci bevezetést bőrápoló termékeinkre tervezzük 2020 végén. Ez az innovatív, alternatív megoldás szerves része a csoport csomagolási stratégiájának.”

Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam