2019. november 18., Jenő
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntarthatóság segít a megtartásban

A zöld munkahelyek elégedetté teszik a dolgozókat, amivel nemcsak a környezet, de a vállalkozások is jól járnak.

A munkáltatók csökkenthetik kiadásaikat, bevonhatják munkavállalóikat és további alkalmazottakat tarthatnak meg azáltal, hogy megértik és képviselni kezdik alkalmazottaik egyik alapvető értékét, amely nem más, mint a környezetbarát és fenntartható üzleti gyakorlat – írja a Jobline.

A nemrégiben elvégzett HP-munkaerőfelmérésben a válaszadók 56 százaléka mondta azt, hogy a munkahelyi fenntarthatóság figyelmen kívül hagyása ugyanolyan rossz, mint a sokféleség és a befogadás ignorálása.

40 százalékuk új munkahelyet fog keresni, ha jelenlegi munkaadóik nem folytatnak fenntartható üzleti gyakorlatokat, és 39 százalékuk fog figyelmeztetni másokat is a vállalat rossz fenntarthatósági gyakorlataira.

A fenntarthatóságtól a munkavállalók jobban érzik magukat a vállalatban betöltött szerepükben, elkötelezettebben végzik feladataikat, ami az üzletre is jó hatással van: a Gallup kutatása szerint 21 százalékkal növelheti a jövedelmezhetőséget. 

Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
A gyapjú is kaphat második esélyt Egy ásványvizes cég is lehet zöld? A bevásárlótáska a ruhásszekrényben terem Új élet meglévő daraboknak, hulladék nélküli szabás vagy éppen slow fashion? A kozmetikumok a felesleges csomagolás bajnokai
Tovább a forrásra: jobline.hu
Vissza
Hírfolyam