2020. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kis lépésekkel a fenntartható csomagolások felé

Az egyszer használatos műanyagok károkozásával szembesített vállalatok sorra jelentik be a csomagolásaikon végrehajtott reformokat. Most egy kozmetikai márka, a Dove is beáll a sorba.

A Coca-Cola és a Carlsberg megreformált palackokkal, a L’Oréal pedig papíralapú tégelyekkel csökkentené a fogyasztók előtt egyre kellemetlenebbé váló plasztiklábnyomát.

A Dove is követi példájukat: a vállalat 2019 végéig Észak-Amerikában és Európában a teljes termékpalettáján megkezdi a 100%-ban újrahasznosított műanyagból készülő flakonok bevezetését.

Az imponáló eredmény egyelőre a szűken vett flakonokra vonatkozik, a kupakok és a pumpás adagolók technológiai okokból egyelőre nem így készülnek – írja a cég közleménye alapján a Kreativ Online.

Terveik szerint jövőre az ikonikus Dove krémszappan egydarabos kiszerelésének csomagolása világszerte műanyagmentes lesz, és folyamatban van a multipack-kiszerelések teljes külső műnyagfólia-borításának plasztikmentes anyagra való lecserélése is.

Ezek mellett a cég kihasználja a minim, vagyis az új, újrahasználható, újratölthető, rozsdamentes dezodorstift mögött álló technológát is.

A 2020-tól elérhető újratölthető minim dezodortartók a felhasznált műanyag mennyiségének radikális csökkentésével minimalizálják a keletkező hulladékot Fotó: joinminim.com

A bevezetés időpontjáról még nem született döntés, de mint írják, a fejlesztés jó úton halad, így a minimet először a visszaváltható csomagolásra és a közvetlen házhoz szállításra épülő LOOP-platform keretében tesztelik majd.

Neked ajánljuk
A felesleges hulladék a rendezvényeken sem elkerülhetetlen Búcsút mond a műanyag csomagolásnak a LEGO A sínek mentén is mondjunk búcsút a hulladéknak Egyre kevesebb víz van a magyar folyókban Osló jó úton halad a klímasemlegesség eléréséhez
Tovább a forrásra: kreativ.hu
Vissza
Hírfolyam