2020. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb áttörés a zöldkötvények területén

A csehországi, berlini és a közép-kelet-európai térség vezető ingatlanbefektetője, a CPI Property Group sikeresen bocsátott ki fedezetlen zöldkötvényeket összesen 750 millió euró értékben, aminek köszönhetően a vállalat a jövőben nagyobb hangsúlyt fektethet a környezetvédelmi, társadalmi és kormányzati ügyeket érintő fejlesztésekre.

„Büszkén jelenthetjük be, hogy a közép-kelet-európai régióban elsőként a CPIPG bocsátott ki euróalapú benchmark zöldkötvényeket” – idézi a Portfolio Martin Němečeket, a társaság vezérigazgatóját.

Az új értékpapír iránti befektetési kereslet a 2 milliárd eurót is elérte.

A zöldkötvényeket olyan beruházások finanszírozására használják, amelyeknek környezetvédelmi előnye van. A zöldkötvények iránti befektetői kereslet 2019-ben minden eddigi rekordot megdöntött,  200 milliárd amerikai dollár értékben bocsátottak ki belőlük.

Fotó: cpigroup.hu

A CPIPG által kidolgozott keretrendszer értelmében a zöldkötvények eladásából származó bevételek olyan, már futó és/vagy jövőbeni projektek finanszírozására és/vagy refinanszírozására fordítandók, amelyek javítják a CPIPG tulajdonportfóliójának környezeti teljesítményét, valamint hozzájárulnak a társaság éghajlatra gyakorolt hatásainak csökkentését célzó törekvéseihez.

A keretrendszer négy területre összpontosít: tanúsított zöldépületek, energiahatékonysági projektek, a megújuló energia és a fenntartható gazdálkodás népszerűsítése. 

„A rögzített bevételű befektetők rendkívül érzékenyek a környezetvédelmi, társadalmi és kormányzati kérdésekre, és a zöldkötvények megteremtették az alkalmat a CPIPG számára, hogy nagyobb hangsúlyt fektessen a környezetvédelmi, társadalmi és kormányzati ügyeket érintő fejlesztésekre és tervekre” – véli David Greenbaum, a CPIPG pénzügyi igazgatója. 

Neked ajánljuk
Az MNB is kiemelten kezeli a fenntarthatóságot Konferencia a zöld reklámról Az egyszer használatos műanyag kivezetése nem csak a környezetnek, a vállalatoknak is fontos lehetőséget jelent Az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben A Hyundai leállítja a benzines és dízeles modelljei forgalmazását Norvégiában
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam