2020. október 29., Nárcisz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Műanyag-újrahasznosító céget vásárolt a MOL

A tranzakció eredményeként a vállalat 100 százalékos tulajdonrészt szerzett a németországi székhelyű, műanyag-újrahasznosítással foglalkozó Aurorában, és megerősítheti pozícióját az újrahasznosításra épülő műanyag termékek piacán.

Az Aurora innovatív termékei és üzleti modellje jól kiegészíti a MOL jelenlegi petrolkémiai portfólióját, és hozzájárul fenntarthatósági céljainak megvalósításához. Az Aurora üzemei Baden-Württemberg tartományban, autógyárak közelében találhatók, üzleti modellje pedig egyedi, zárt láncú műanyag-újrahasznosításra épül.

A társaság összegyűjti az ipari műanyaghulladékot, majd újrahasznosítja oly módon, hogy egyben javítja a műanyag tulajdonságait: fejlettebb terméket állít elő, ami jól illeszkedik az autóipari igényekhez.

Az Aurora know-how-jának és zárt láncú rendszerének kiaknázásával a MOL tovább növelheti piaci részesedését, miközben csökkenti a környezeti terhelést.

Felelős vállalatként a MOL a műanyag-újrahasznosítás területén is egyre nagyobb szerepet vállal. Ennek egyik lépéseként tavaly stratégiai partnerségre lépett az újrahasznosítással foglalkozó német APK vállalattal is.

„Az Aurora újrahasznosításra épülő termékei nagymértékben kiegészítik a jelenlegi termékláncot, hangsúlyozva növekvő erőfeszítéseinket a fenntarthatóbb működés felé” – idézi Horváth Ferencet, a MOL-csoport Downstream üzletágának ügyvezető igazgatóját a Privátbankár.hu.

Neked ajánljuk
Több 10 millió forintos beruházással csökkenti ökológiai lábnyomát Magyarország vezető higiéniaipapír-gyártója A klímaváltozás ugyan a közbeszédben háttérbe szorult, de kiváló befektetés maradt Lehet egy eldobható pelenka fenntartható? A jövő év elején terjesztik az Országgyűlés elé az új nemzeti környezetvédelmi programot Ilyen lett a Harley-Davidson első elektromos biciklije
Tovább a forrásra: privatbankar.hu
Vissza
Hírfolyam