2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Starbucks kedvezménnyel jutalmazza felkészült fogyasztóit

A kávézólánc fontos célkitűzése, hogy kávéházai „zöldebbek” legyenek mind a felhasznált energia, mind pedig az evőeszközök és a csomagolás tekintetében. Ezért vásárlóit is arra bátorítja, hogy saját poharakba méressék kávéjukat.

A vállalat 10 000 zöld üzlet működtetése mellett kötelezte el magát, amit 2025-ig tervez teljesíteni. Az újrahasznosítható anyagok felhasználása mellett a vendégek maguk is hozzájárulhatnak a kávézók kizöldüléséhez – számol be a Médiapiac.

Amennyiben a vásárlók italukat saját tumblerbe vagy termoszba kérik, a környezetkímélő megoldás mellé 160 forint kedvezményt kapnak.

Az elmúlt egy évben a magyarországi Starbucks kávézókban megtízszereződött a saját pohárba kért italok száma, ezzel jelentős anyagterheléstől mentesítették a vásárlók környezetüket. 

Azok számára, akiknek még nincs mibe kérni az italukat, és az év végi időszakot is szeretnék a fenntarthatóság jegyében tölteni, jó választás lehet a limitált kiadású, piros újrahasználható pohár, amely része a Starbucks tradicionális ünnepi kínálatának Fotó: Starbocks/facebook.com

Az üzletlánc több új környezetbarát intézkedés bevezetésére készül 2020 első felében. A kávézólánc a műanyag szívószálakat papírból készült szívószálakra cseréli. Az evőeszközök terén is szem előtt tartják a fenntarthatósági szempontokat, vásárlóik visszajelzéseit követve a jövő évben a műanyag evőeszközöket is környezetbarát alternatívával helyettesítik.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: mediapiac.com
Vissza
Hírfolyam